Alla inlägg den 4 augusti 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 4 augusti 2010 15:28


Brännelund och Eksjö den 27 juli 2010.


 

En röst på småfolkspartiet - centerpartiet

Varför skall man rösta på centerpartiet och vem är du som skall göra det den frågan kan ställas. Jag vill ge min personliga tolkning som jag tycker stämmer överens om hur ett modernt välfärdssamhälle byggs.


Att vara ett småfolksparti innebär att man öppet erkänner vi är partiet för dig som troget går till jobbet och har en låg inkomst. Du som bor och verkar i landsbygden och bor i de små städerna och små samhällen. Tjänar under tjugotusen i månaden. Jag erkänner också öppet du som tjänar kanske trettio tusen eller mer i månade du får göra lite större uppoffringar för att bygga Sverige. Jag ger dig ingen gräddfil.


Centerpartiet månar speciellt om de som ä ar arbetslösa och i synnerhet långtidsarbetslösa.  Du som är sjuk långtidssjukskriven har min varma hjälpande politiska hand båda dessa grupper har det knapert med låga ersättningar. Jag vill understryka att de som hamnat i denna situation har själva finansierat sin sjukpeng, sin arbetslöshetsersättning.


Närmare 4,8 milj. människor går till jobbet varje dag känner yrkesstolthet och social samvaro med sina arbetskamrater. Dessa är jag stolt att kunna räcka en hjälpande hand. Vi skall ha en välfärdssystem som bygger på att man solidariskt finansierar välfärdens kärna som sjukvård skola barnomsorg. De stora försäkringssystemen, pensioner, arbetslöshetsförsäkring, sjukförsäkring och föräldraförsäkring är din och min egendom som vi överlåtit till staten att administrera. Jag vänder mig med vrede mot att kalla ersättningar från dessa system bidrag. Det är pengar du som löntagare förskotterat. Du har avstått både löneutrymme och konsumtionsutrymme för att dessa system skall ge dig trygghet. För mig är det en hederssak att upprätthålla systemen och att de stötar och hjälper.


De som är ultraliberala menar ha inte några offentliga system utan var och en får skaffa de försäkringar de vill. Det skulle innebära att vi organiserade massmattigdom för dem som inte kunnat hålla i sina pengar utan konsumerat upp sin pension eller sjukförsäkring. Det är inte allom förunnat kunna sköta sin ekonomi det är därför vi sköter sådant i offentlig regi. Jag vill ge även dessa grupper en hjälpande hand.


Företagandet i Sverige är något heligt för mig jag har sett det på nära håll sedan barnsben. Sett min egen far som var polioskadad driva en liten verkstad långt innan arbetsmarknadspolitik och annat var uppfunnit.


Jag vill peka på det  viktigaste närsaltet för företagen är att nedbringa arbetslösheten. De enorma resurser som skapas då ger  företagandet nya starka konsumtionsgrupper som kommer ut på hemmamarknaden. Det som är bra för arbetslösa är guld för småförtagaren.


Jag vill understryka att vi har kanske världens bästa skattesystem för arbetande kapital ( Kapital som arbetar i företaget). Man beskattar inte kapital som arbetar och utgifter är avdragsgilla inom verksamhetens ram till sista öret. Det är när man tar ut pengar ur systemet som alla beskattas lika och gör avsättningar till gemensamma system som pension sjukförsäkring mm. Systemet kan förfinas det skall vi jobba med.


De tre viktigaste komponenter för framgångsrikt företagande i Sverige är jämbördiga och starka parter på arbetsmarknaden fack och arbetsgivare och att de är självständiga utan statlig inblandning. En stark och självständig Riksbank som hanterar valuta räntor och marknadens likviditet. Den yttersta och viktigaste faktorn är trots allt frihandel inom Sverige, inom EU och globalt. Ett svenskt engagemang i WTO och EU där vi skapar långsiktiga regler för företagandet är en grundbult.


Arbetsmarknadens parter är de som skall genom gemensamma krav på det politiska systemet skapa långsiktiga och goda spelregler för företagandet i Sverige. Kom ihåg att ökade reallöner under arton år och arbetsfred är det som skapat Sveriges goda finanser. Det har inga regeringar gjort!


Nu krävs av mig som politiker att jag kan forma ett system där vi på ett intellektuellt sätt sänker skattetrycket en kvartsprocent realt varje år. Det kräver att stat, landsting och kommuner samarbetar kring dessa frågor. Det är ur det sänkta skattetrycket och ökade reala skatteintäkter från realt ökade löner och låg inflation som framtidens välfärd skall byggas.  Då växer Sverige till ett rikt land för företagare och löntagare.


Lars Håkan Halldin

Seniorkandidat till Riksdagen (C)

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

 

Av Lars-Håkan Halldin - 4 augusti 2010 09:27

Min kommentar

Jag lovar heligt och dyrt föra eran talan i Riksdagen om ni kryssar in mig. Det skall aldrig vara tillåtit att jävlas med sjuka och arbetslösa.


Lars-Håkan Halldin


Få utförsäkrade har fått jobb

Uppdaterat: kl 06:56 (publicerades idag kl 05:30), Ekot

Knappt två procent av de som utförsäkrats från sjukförsäkringen och fått arbetslivsintroduktion hos Arbetsförmedlingen sedan årsskiftet har i dag ett vanligt jobb.

Mer än hälften kommer att fortsätta i olika arbetsmarknadsprogram under hösten och ungefär en fjärdedel får åter ersättning från Försäkringskassan. Det visar en utvärdering som Arbetsförmedlingen har lämnat över till regeringen.

Tidigare har Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan lämnat en gemensam rapport till regeringen, men nu redovisar Arbetsförmedlingen dagsläget för dem som varit sjukskrivna så länge att de inte längre omfattas av sjukförsäkringen.

Totalt var det 23 146 personer som anvisades arbetslivsintroduktion under det första halvåret. Av dem var det 451 som fick ett arbete utan någon form av lönesubvention, alltså 1,9 procent.

Räknar man in de som är sysselsatta med någon form av stöd ökar siffran till sju procent. Ändå vill inte Siri Persson, handläggare på Arbetsförmedlingen, och den som gjort utvärderingen tala om ett misslyckande.

– Inte mot bakgrund av att personerna har en dokumenterad funktionsnedsättning med nedsättning av arbetsförmågan. Det heter ju arbetslivsintroduktion, som är en start. Syftet med programmet var absolut inte att man skulle komma ut i jobb, säger Siri Persson.

Uppdraget är alltså att förbereda för att de anvisade möjligen ska få ett arbete så småningom. Problemet är bara att många har varit så sjuka att de inte har kunna delta i några aktiviteter alls enligt utvärderingen.

Mycket tid och kraft har också gått åt att hjälpa till att ordna den grundläggande ekonomin när ersättningssystemen ändrats. Något som arbetsförmedlare inte är några experter på.

– Arbetsförmedlare är väldigt duktiga och kompetenta på många områden, men vi är ju faktiskt bäst på att matcha mot arbetsmarknaden och vägleda mot andra arbeten.

Arbetsförmedlingen kritiserar också att det i dag inte går att få förnyad sjukersättning så länge någon ingår i en arbetsmarknadsåtgärd. Det borde gå att söka parallellt. Nu skapar oron med detta moment 22 extra belastning på arbetsförmedlarna.

– Det är till viss del en hel del av våra resurser, ja.


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards