Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 26 augusti 2010 10:51



TÄNK PÅ DE ARBETSLÖSA SOM IDAG GRÅTER EFTER ETT NYTT JOBB….SÅDAN ÄR VERLIGHETEN

Du inse att vi har massarbetslöshet 488 000 arbetslösa enligt senaste AKU. Det kommer ta kanske 15 år innan vi rätat det till en arbetslöshet under 3 % om vi någonsin gör det. Följer arbetsförmedlingarnas arbete. De sliter sitt hår i förtvivlan. Idag tar inte näringslivet ens mot personer med lönebidrag. Har du en alldels så litet handikapp är det kalla handen.


Sysselsättningsgarantin är ett skämt och oförskämdhet mot en stolt yrkesarbetare. Jag vet industriarbetare som sitter på ett studieförbund och virkar grytlappar… Jag anser skall rättelse komma tillstånd måste man göra upp över blockgränserna i den viktigaste politiska frågan Jobben.


Arbetslinjen är i det avseendet bara läpparnas bekännelse. Man har inte lyckats med den viktigaste uppgiften i arbetslinjen skapa nya jobb. Man har heller inte lyckats med utanförskapet utan slutit in dessa i nya sifferkombinationer som döljer verkligheten.


Skyll inte från er på finanskrisen. Ni är valda till att lösa de stora problemen. Ni är utomordentligt vigulanta i valtalen då är det guld och gröna skogar. När ni skall leverera nya jobb då är säcken tom tyvärr är det så.


 Vi måste ha upp näringslivet på banan och göra sin del av detta. Teoretiskt finns det utrymme för 40 000 nya företag men det kräver en ekonomisk tillväxt på närmare sex procent kan vi komma dit utan att lönemarknaden exploderar.  Vi måste expandera dels i inhemska sektorer som turism och dels växa kraftig i utrikeshandeln. Att flytta pengar från offentlig konsumtion tillprivatkonsumtion i BNP genom förändringar i skatten det är inget som löser problemen.


Kommer nu en begynnande fastighetskris som vi ser allvarliga tendenser till i USA då blir det än värre. Bara räntehöjningen och bolånetaket kan sänka fastighetspriserna med 13 %. Bra för den nya köparna men skit för dem som sitter med överhypotek.


 Att i valrörelsen sprätta ut pengar till allt och alla som man gör nu det är inte bra. Det kommer en morgondag.


Gå till verkligheten Sverige behöver inte fler anställda för att lösa privat och offentlig sektor uppgifter. Man överanställer inte. Det som behövs är fler order i orderböckerna varken mer eller mindre. Allt prat om LAS och avgifter, skatter hit och ditt är dimridåer inför verkligheten orderböckerna gapar tomma och tomheten beskrivs bäst med 488 000 arbetslösa så stort är tomrummet.


Har man inte idéer eller är insiktsfull ja då skyller man på skatter och avgifter. Tyskarna beställer inte mer i Sverige för skatten sjunker. Tyskarna beställer mer när kvalitén höjs och vår inflation är lägre än omvärldens samt den viktigaste faktorn av alla Tyskland kan lita på att Riksbanken gör sitt jobb stabil valutapolitik.

Lars-Håkan


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards