Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 9 augusti 2010 11:01


AVSÄTT MATS PERSSON GENERALDIREKTÖR FÖR JORDBRUKSVERKET

Nu visar jordbruksverket den sista biten av en Sovjetdiktaturen i Sverige sitt rätta ansikte Jordbruksverket har varit ute och skjutit 17 prima svenska kor. Därför de saknar ägare och en del har inte Gula brickor i öronen. Inte nog med det man sänder kropparna till destruktion. Det är smärtsamt att vakna upp på sin 61 födelsedag och inse att kons rättigheter är inte större än ett öronpass. Det är svensk djurskyddslag när den är som bäst?

 

Jag kan se GD Mats Persson när han sätter på sig revolverbältet och osäkrar sin Smith & Wesson. Nu skall bönderna sättas på plats. Han njuter av att få utföra den mest osmakliga delen av ämbetet avrätta oskyldiga kor. Innebörden i detta är en kraftig signal till Sveriges bönder lyd vad vi säger på jordbruksverket annars blir det repressalier.

 

Jag vill för läsaren bekänna jag känner avsky för ett sådant förfarande. Nu hänvisar man till EU:s bestämmelser den stora rättsstaten EU har påbjudit detta. Sverige kan visa civil olydnad och inte göra så.

 

Förra gången en Generaldirektör var ute i bödelsvängen fick hon avgå så ska även Mats Persson göra han har visat brist på omdöme och empati. Tror någon som läser detta att man hittar sjutton kossor i en hage och det finns ingen ägare till dem. Men lite efterforskning så hade säkert polisen hittat ägaren och ställt allt till rätta. Troligen skall ägaren ha böter för oaktsamhet.

 

Jag frågar mig var är Djurrättsalliansen och Djurens rätt. De sitter säkert på sina kontor och kurar i värmen inte skall man ha synpunkter på Jordbruksverket. Denna gång så säger det var inte skitaktiga bönder som mördade kossorna. Nej de var lösgående och betedde sig onaturligt. Då kom Mats Persson med sin Smith & Wesson och gjorde slut på naturligheten.

 

Min fråga är har Mats Persson beslut även jordbruksministerns gillande då bör han trots att jag uppskattar honom högt städa kontoret i morgon dag. I ett rättssamhälle kan vi inte ha det på detta sätt. Sedan sänder man djuren till destruktion som de var smittade. Troligen kommer Mats Persson att hävda detta.

 

Vi har en djurskyddslag som innebär att vi skall ta väl hand om djuren. I detta fall skaffat ett nytt hem åt dem. Gett dem möjlighet att bete sig naturligt gå på gröna ängar beta ge oss konsumenter god mjölk. Det är vad djurskyddslagen stiftar. Sedan om kossan inte har sitt gula märke i örat då är hon fredslös. Älgen, Vargen och Råddjuret har större skyddsvärde än en ko utan öronbricka. Detta är inte värdigt ett civiliserat samhälle.

 

Skjuter jag en älg eller gud förbjude en varg då kommer polisen, åklagaren och fängelsedirektören. Sverige måste skärpa sig djurens rättigheter gäller även kor utan öronbricka.

 

Jag lovar att jag skall driva kons rättigheter att då och då glömma sitt öronpass utan riskera bli fredslös eller skjuten av en "triggarhappy" generaldirektör från jordbruksverket. Det kommer bli en viktig uppgift för mig som riksdagsman.

 

Lars Håkan Halldin

Seniorkandidat till Riksdagen (C)

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

Av Lars-Håkan Halldin - 9 augusti 2010 09:27


EARLY WARNING


MIN KOMMENTAR

När Riksbanken själva säger att det är dags att binda räntan  gör det. Kolla de olika intervallen  1 - 5 år men till och med tio år kan vara ett intressant alternativ.


Bundna räntor har en fördel du vet vad du skall betala. Vill du vara bombsäker på hur mycket du skall betala lägg upp ett annuitetslån. Moderna kamrer vet nog inte vad det är. Då betalar du ett fast belopp varje månad lika stort under lånets löptid. Det innebär amorteringerngen stiger i propotion till att räntan avtar.


I Riksbankens intervall att reproräntan ökar till 7% innebär det att ett rörligt lån kan braka iväg till 11% ett bundet 8,5 - 9%  Räkna med att huspriserna i ett sådant scenario går rätt ned i källaren.


Jord och skogsfastigheter kommer inte beröras på samma sätt av prissänkningar. Den gamla regeln råder skog och åkermark tillverkas inte längre. Vädrets makter plus att allt mer mark kommer tas i anspråk för biobränslen gör att pristrycket uppåt blir rätt konstant.


Den mest utsatta gruppen blir insatslägenheter och onödigt dyra kontorsetablissimang. Där kommer källarprincipen råda när vi är framme i 2013.


Bankväsendet är välkonsoliderat men prisfall i fastighetsbranchen på låt oss anta över 20% kommer fresta på. Ett hus som kostar 3 milj och tappar 20% är bara värt 2,4% miljoner. En solid kund är väl inget bekymmer men en kund som har svårigheter betala sina lån där måste i varje fall överhypoteket tas upp som en kreditförlust på bankens resultaträkning. Hur många 0,6 miljonersbelopp som helst tål inte bankväsendet.


Jag vill med detta resonemang varna får att det syns ekonomiska Åskmoln i horisonten hoppas de drar förbi


Lars-Håkan


RIKSBANKEN

Aktuell prognos för reporänta, inflation och BNP


DATUM2010-07-01

Inflationstrycket är i dagsläget lågt men bedöms stiga i takt med att konjunkturen stärks. För att klara inflationsmålet på 2 procent och samtidigt få en stabil utveckling i den reala ekonomin behöver räntan successivt höjas mot mer normala nivåer. Vid sitt senaste penningpolitiska möte i slutet av juni beslöt därför Riksbankens direktion att höja reporäntan med 0,25 procentenheter till 0,5 procent. Till bilden hör också att hushållens skuldsättning ökat påtagligt under senare år.


Samtidigt gör den svagare ekonomiska utvecklingen i euroområdet att reporäntan inte behöver höjas lika mycket på längre sikt som i tidigare bedömning. Till normaliseringen av penningpolitiken hör också att de tre lån till fast ränta som gavs ut under 2009 förfaller och inte ersätts av nya lån till låg och fast ränta.


Nästa reporäntebeslut och prognos publiceras den 2 september 2010

Att Riksbanken presenterar sin syn på lämplig utveckling för reporäntan betyder inte att man bundit sig för en viss framtida penningpolitik. Räntebanan är en prognos och inte ett löfte. Precis som med alla prognoser kan prognosen för räntan behöva ändras utifrån ny information om den ekonomiska utvecklingen utomlands och i Sverige och vilka effekter denna kan få för de svenska inflations- och konjunkturutsikterna. 
 
Riksbankens direktion beslutar om reporäntan sex gånger om året. Samtidigt publiceras en prognos för reporäntan, den så kallade reporäntebanan, för de närmaste åren. Beslutet om reporäntan gäller alltid fram till nästa penningpolitiska möte då beslut om reporäntan fattas på nytt. Nästa möte är den 1 september och beslutet offentliggörs dagen efter, den 2 september 2010.


Reporänta med osäkerhetsintervall

Procent, kvartalsmedelvärden


Prognos reporäntan

Inflation

Inflationen mätt med KPI har varit drygt 1 procent under de senaste månaderna och förväntas stiga framöver till en topp på drygt 2,5 procent i början av 2013. Att KPI stiger beror främst på att bostadsräntorna stiger när reporäntan höjs. Inflationen mätt med KPIF, där bostadsräntorna hålls konstanta, är just nu cirka 2 procent. Under det närmaste året väntas KPIF-inflationen avta. Det beror på att företagens kostnader per producerad enhet faller i år samtidigt som kronan väntas bli starkare framöver.


I takt med att konjunkturen stärks stiger företagens kostnader per producerad enhet snabbare. Därför stiger också ökningstakten i KPIF mot slutet av prognosperioden, det vill säga 2012 och 2013, och ökar med cirka 2 procent.


KPI med osäkerhetsintervall

Procent, kvartalsmedelvärden

 KPI-prognos



KPIF med osäkerhetsintervall

Procent, kvartalsmedelvärden


KPIF-prognos


BNP

Sveriges BNP utvecklades oväntat starkt under första kvartalet i år. Det var en bred uppgång i alla de delar som bidrar till BNP. Hushållens konsumtion har stimulerats av den expansiva finans- och penningpolitiken och både hushåll och företag har en mycket positiv framtidstro som håller uppe efterfrågan i landet. 
Världshandeln har vuxit det senaste året och det har lett till att den svenska exporten börjat öka. Framöver väntas världshandeln fortsätta stiga. Det bidrar till en ökad efterfrågan på svenska exportprodukter, vilket också gynnar näringslivets investeringar. Sammantaget innebär detta att aktiviteten i den svenska ekonomin stiger ytterligare. De kommande åren väntas därför BNP växa med i genomsnitt drygt 3 procent per år.


Trots att den svenska tillväxten väntas vara hög framöver kommer det att dröja till mitten av 2011 innan BNP-nivån är tillbaka på samma nivå som före krisen. Att återhämtningen tar så lång tid beror på det kraftiga fallet i slutet av 2008 och början av 2009.


BNP med osäkerhetsintervall

Årlig procentuell förändring, säsongrensade data 


 BNP-prognos

  

Anmärkning och källor till diagrammen

Osäkerhetsintervallen visar det intervall inom vilket reporäntan, infaltionen respektive BNP med 50, 75 och 90 procents sannolikhet bedöms hamna. Intervallen baseras på historiska prognosfel.

Källor: SCB och Riksbanken.

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards