Alla inlägg den 23 augusti 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 23 augusti 2010 15:41


SVAR PÅ TAL

Till Mikael Andersen Eksjö och Eteleka Huber Bodafors

Hur sköts de svenska djuren

Jag har under ett långt tid som yrkesman i olika organisationer och då främst som lantbruksdirektör i sparbanken rest runt Sverige, Europa och världen sett hur djuren har det. Hur många nödutryckningar har jag inte varit med om där djuren haft det dåligt då ägarens hälsa eller ekonomi svajat? Jag har praktiskt genomfört djurrättsåtgärder och minskat djurens lidande det är jag stolt över.

Miljöpartiet som slår sig för bröstet och säger vi har en  hög djurrättsprofil ni är falska i denna fråga. Hade ni velat något med svensk jordbrukspolitik hade ni under den tiden ni stödde en Socialdemokratisk regering satt ned foten sagt ifrån det är det svenska jordbrukset vi skall stimulera och bevara inte importen. Men det gjorde ni inte utan motarbetade svenska brukarnas ambitioner att få svensk mat på bordet. Nu importeras sextio procent och det har skett med  miljöpartiets goda minne.

Ja har varit på tusentals gårdar. Djurvälfärden är hög i Sverige. Nu skall vi gå vidare och dra med oss Europa och sedan genom World Trade organisation Världen. Jag har ett klart genomtänkt koncept för detta inte små skenheliga slagord som miljöpartiet.

 Jag har också sett gårdar där det rått rent ut sagt misär och elände. Genom ett samarbete med bl.a djurskydd, LRF-konsult, försäkringsbolag och bank har vi rätat upp problemet i värsta fall avvecklat gården. Kom ihåg att bakom varje gård finns en människa och jag vill inte som djurrättsaktivisterna och troligen miljöpartiet bedriva människoplågeri genom lömska inbrott och annat.

 Jag vill hävda att de svenska grisgårdar är extremt välskötta. Jag vill bara undervisa er om att en gris som inte är 100 % under sin uppfödning den blir det inga priser på utan förlust. Tack vare de stora kraven på köttkvalité i slakten måste djurvälfärden vara på topp. Kom ihåg MP näringsinnehållet och energin i maten till våra grisar är bättre än det vi ger våra gamla.

Det är inne att ”bråka” med minkfarmare. En dåligt skött minkfarm försvara jag inte men den är inte med på marknaden mer än något år. Kraven på minkskinn är extremt höga och skall man kunna sälja dem på auktioner måste verksamheten vara på topp. Vad det gäller minkslakt  måste den ske med precision och vara näst intill på en hundradels sekund för att skinnet inte skall skadas.



Kycklinguppfödning börjar idag ändra karaktär det är golvuppfödda kycklingar och välfärden är stor även på detta område.

Jag vill tipsa miljöpartiet att åka till Afrika och kolla lite jordbruk där hur djuren har den med välfärden. Då är en svensk gård Hotel Sheraton. Men när ni ser sådant ser ni mellan fingrarna.

Hade det varit någon moral i djurrättsaktivisterna och miljöpartiet då hade ni skapat en lagstiftning som innebär att varor som t.ex kött som fötts upp under dåliga former utomlands inte skulle fått importeras. Kom nu inte och säg men det tycker vi det är fjantigt ni har i det tysta som stödparti till Soc.Dem i all huvudsak drivit fram en politik som syftat till minska det svensk jordbruket öka importen. I hägnet av detta har ni utåt låtsas bry er men inåt som stödparti inte gjort något för att vända denna utveckling utan kört kniven i ryggen på den svenske bonden.. Allt i hägnet att få fler politiska röster.

Jag kan förstå att min inställning mot rituell Halalslakt irriterar för jag vet att under bordet har partier och organisationer uttalat förståelse för denna rituella slaktform och sagt det skall väl ändock inte var nödvändigt att importera när vi kan göra det i Sverige.

En rak fråga till miljöpartiet kan ni tänka er att förbjuda import av rituellt Halalslaktat kött. Det gör ju inte mindre ont få halsen avskuren i Turkiet än Sverige. Jag misstänker det törs ni inte säga pip om.

Jag inbjuder miljöpartiet och länets övriga riksdagsmän/kvinnor till en rundresa här i Jönköpings län där vi skall titta på olika gårdar hur djuren har det och vad ni vill göra åt det.  Jag inbjuder även duktiga representanter för svenskt jordbruk i länet. Kl 10.00 den 10 sept. startar bussen utanför Ingarps missionskyrka välkomna. 

 

BRÄNNELUND -EKSJÖ

 

Lars-Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till riksdagen,

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se


Av Lars-Håkan Halldin - 23 augusti 2010 13:47

Min kommentar


Ett utomordentligt bra förslag. Den första åtgärden som bör vidtagas är att inom ramen för centret inrätta en poststation för den post som sänds till den skyddsökande. Nuvarande rutiner för detta är skrämmande dåliga och läcker som ett såll. Nästa steg är att samla alla handlingar som berör den skyddssökande som journaler från soc myndigheter, polis och sjukhus på ett ställe under skyddstiden.


När man söker skyddad identitet eller vill gå under jorden för man känner sig hotad skall all eftersändning av post ske till centret som sedan förmedlar den vidare till den skyddssökande.


Namnprocedurer med mera skall också kunna handläggas snabbt och effektivt  inte dra ut i evigheter. En jourlösning på identiteten bör finnas som vid akuta fall kan träda ikraft mycket snabbt. Även resurser för skydd utomlands skall handläggas vid ett sådant center enligt min syn.


Den som söker skydd skall omedelbart tas om hand i en temporär rutin som sedan övergår i fast rutin när skyddsutredningen är klar. Det skall också framgå att falska uppgifter till centret skall vara belagt med straffansvar somvid mended i domstol.


Att inte Lars Ohly gillar förslaget är ju ett svar på vilken kvinnosyn han har....


Lars-Håkan





Centern vill ha centrum för skyddad identitet

Publicerat: kl 03:00, Ekot

Samhället måste ge bättre stöd åt de drygt 13 000 människor som lever med skyddad identitet i Sverige. Det tycker Centerpartiet som föreslår att ett nationellt centrum inrättas. Där ska den som tvingas gömma sig kunna få hjälp med alla tänkbara problem som kan uppstå.

– Om man har skyddad identitet måste samhället se till att man så snabbt som möjligt kan komma tillbaka till ett normalt leverne. Många flyr och har barn med sig, det är tillräckligt traumatiskt. Utöver det ska de upptäcka "mina barn får ingen kallelse till skolan, mina barn kallas inte in för vaccination", säger Centerledaren Maud Olofsson.

Den som har skyddad identitet finns inte med i några offentliga register, och redan det leder till en lång rad praktiska problem. Man blir exempelvis inte automatiskt kallad till cellprovtagningar och tandläkarbesök. Men det blir också svårare att få banklån och att kunna få kreditkort. Även en så enkel sak som ett telefonabonnemang kan vara problematiskt att ordna för den som har skyddade uppgifter.

Ett nationellt centrum skulle enligt förslaget samla kompetens från polisen, brottsoffermyndigheten, socialförvaltningen, och från nationellt centrum för kvinnofrid. Men Vänsterpartiets Lars Ohly tycker att man i stället borde bygga ut det som redan finns.

– Vi har instiftat ett nationellt centrum för kvinnofrid som Vänsterpartiet var pådrivande för att få till stånd. Och de har till uppgift att samla just kunskap och information. Det naturliga är att man bygger ut det, säger Lars Ohly.

Enligt Lars Ohly handlar det oftast om kvinnor som flyr från våldsamma män, även om man förstås också ska erbjuda hjälp till andra som har skyddad identitet. Men där Maud Olofsson ser behovet av att skydda en liten grupp ser han ett större problem som kräver fler och större åtgärder.

– Vi måste inse att mäns våld mot kvinnor är ett problem som drabbar så många så att det är ett samhällsproblem som vi gemensamt tar ansvar för. Det är allting ifrån samhällsbyggnad, till stöd och hjälp, till upplysning, feministiskt självförsvar, utbildning, det finns mängder av olika områden som måste samverka för att vi ska se att vi minskar våld som män utövar mot kvinnor, säger Lars Ohly.

Men Maud Olofsson vill lösa de praktiska problem som drabbar just människor som har skyddad identitet, och hon vill snabbt se en utredning om hur man ska kunna lösa de praktiska problem som uppstår.

– Det här är inte mer komplicerat än att vi ska kunna göra det under den kommande mandatperioden. Det är viktigt för kvinnorna, viktigt för tryggheten, viktigt för barnen. Det är en liten grupp, det medges, men det är en grupp som är otroligt utsatt, säger Maud Olofsson.

Av Lars-Håkan Halldin - 23 augusti 2010 12:44



Etanolsatsning i Tyskland

Företaget Süd-Chemie ska bygga Tysklands största produktionsanläggning för cellulosaetanol.

Demonstrationsanläggningen, en investering i storleksordningen 350 miljoner kronor, ska placeras i Straubing i Bayern och få en årskapacitet på 2000 ton etanol ur jordbruksrester.


ATL.nu
info.atl@lrfmedia.lrf.se

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards