Direktlänk till inlägg 29 maj 2008

Invandrardebatten fortsätter.

Av Lars-Håkan Halldin - 29 maj 2008 18:23

Min kommentar


Jag tror på demokrati och det fria ordet. Det är denna process som gör att sådana åsikter som du står för aldrig kan få fotfäste i ett modernt samhälle. Jag är villig att dö för att du skall få framföra vad du tänker och tycker.

 

Men jag kommer använda det konstruktiva samtalet med mina läsare för att få dem att förstå hur fel du har. Det inlägg som jag publicerar av dig nedan innhåller åsikter och tankar som i mångt och mycket liknar Talibanernas världssyn. Bara jag har rätt.


Ett samhälle i framåtskridande måste vara mångkulturellt. Delar av dina åsikter framfördes när man försökte hindra kvinnlig rösträtt och kvinnans inträde på arbetsmarkanden. De åsikterna var fel och hörde till historiens skräpkammare redan då.


Vi lever ju i EU vilket innebär fri rörlighet för människor och arbetskraft samt fri handel. Uppgörelserna i WTO (World Trade  Organisation) innebär ju ytterligare frihet att röra sig och handla över vår planet. Handel är som jag påpekat grunden för globalisering. Det land som stiger av detta tåg är dömt till stagnation.


Våra invandrare är ju de som genom sina insatser håller Sverige gående. Skulle de försvinna stannar vårt land.


Det mångkulturella Sverige är en spännande utmaning som kommer att berika oss ekonomiskt och kulturellt. Jag blir så himla glad när jag ser invandrana som med liv och lust deltar i våra Svenska traditioner. De gör detmed övertygelsen att visa det nya landet att de vill vara Svenskar liksom vi.

 

Svenska mattradition har berikats med de matvanor, maträtter mm som de fört till vårt land. Deras språk och kultur har berikat vårt undervisningsväsende och fört våra högskolor framåt.


Ja du och dina vänner får ha vilka åsikter ni vill men det intellektuella samtalet mellan medborgarna kommer ni att förlora och sakta men säkert Folket inser hur fel ni har. Det som krävs det är att jag och mina vänner frimodigt och utan fördomar tar debatten med er. Jag tänker aldrig lägga locket på utan med det goda samtalet vinna över er. Få er att inse hur fel ni har och skämmas för värderingar som världen ändock aldrig kommer att acceptera. Det globalisernade tåget med friheten, demokratin och yttrandefriheten som leder till handel och för männsikor samma det kan ni aldrig stoppa!


Lars-Håkan Halldin 

 Ps

Du som delar mina åsikter skriv och kommentera

Ds 


Roger Svensson den 29 maj 2008 kl 16:44 skriver.....

Hej igen Lars-Håkan!

Att man anser att människor har lika rätt och värde behöver på intet sätt innebära att man anser alla människor i hela världen skall ha rätt att bosätta sig här och leva på svensk välfärd. Inte eller att bedriva handel med andra länder kräver på något sätt massiv invandring från dessa länder.

Att Sverige inte skulle fungera utan massiv invandring från underutvecklade länder i tredje världen är ju ren svenskfientlighet. Anser du verkligen att etniska svenskar, till skillnad mot t.ex japaner och finnar, är totalt oförmögna att klara sig på egen hand?

Att förespråka assimilationspolitik och restriktiv invandring baserat på historisk erfarenhet och på forskning har inget med ”okunskap”, ”invandrarfientlighet” eller ”ondska” att göra. Att påstå detta är ungefär lika dumt och oseriöst som att påstå att alla som vill ha en mindre reglerad arbetsmarknad skulle drivas av ”okunskap”, ”arbetarfientlighet” och ”ondska”. Det har ju helt enkelt visat sig att det helt enkelt inte går att bygga stabila samhällen bestående av minoriteter med vitt skilda kulturer, normer och värderingar.

Sen syftar ju dagens ”mångkultur”-politik just till att invandrarna INTE skall försvenskas och få en svensk identitet utan till att de skall behålla sin ”kulturella särart och identitet”. Det är ju inte sant att alla invandrare känner sig som svenskar eller något sorts pionjärer som skall bygga upp ett nytt land. I de ”mångkulturella” förorterna kan man ju i princip leva som man bodde kvar i hemlandet, bara umgås med landsmän och man behöver inte ens lära sig svenska. Då är det ju knappast troligt att man känner sig som speciellt svensk.

Sen behöver man inte anse att man inte skall ha några kulturella influenser utifrån för att man förespråkar ett mer homogent samhälle. Sverige har i alla tider tagit fått kulturella influenser utifrån, anpassat och inlemmat dem i svensk kultur om man finner att de har något positivt att tillföra. Det är en helt annan sak att människor från alla världens hörn skall komma hit och i princip kunna leva som de bodde kvar i hemlandet.

Jag skulle aldrig hävda att massinvandrings och ”mångkultur”-förespråkarna skulle drivas av någon sorts ”ondska”. Däremot att de har en naiv världsbild samt en orealistisk syn på människans natur kopplat med de självgoda moralisternas ”endless struggle to think well of themself”. Vägen till helvetet är ju kantat med goda föresatser …

Mvh

Roger

(P.S. ”Jorden tillhör alla”: Stort tack! Mycket smickrande att du anser att min argumentation är så stark att jag borde ha betalt för mina alster. Till skillnad mot vissa skitbloggarna inom avgrundsvänstern så verkar Lars-Åke faktiskt både accepter avvikande uppfattningar och kunna föra en någotsånär sansad debatt. D.S.)

av Roger Svensson den 29 maj 2008 kl 16:44  
 
Ingen bild

Roger Svensson

29 maj 2008 20:10

Hej igen Lars-Åke!

Det är ju högst lovvärt att du tror på yttrande- och åsiktsfrihet, uppenbarligen är det inte alla som gör det.

Snarast är det väl du som hävdar att du har ”rätt”, dessutom utan att kunna presentera några fakta eller hållbara argument, utan det verkar mer röra sig om rent önsketänkande.

Din dröm om det ”mångkulturella”, mångetniska, globala samhället är en lika orealistisk utopi som kommunisternas dröm om det klasslösa samhället. Försöken att förvandla människor till några sorts kosmopolitiska, ”mångkulturella” världsmedborgare må vara en vacker dröm men det är ett lika dödsdömt projekt som att skapa den ”klasslösa” människan som osjälviskt bara arbetar för ”kollektivets” bästa eftersom det helt enkelt strider mot människans natur. Likt kommunisterna tror du att historien skall ge dig rätt, att ”Folket” till sist skall ”vakna” och att det ”mångkulturella”, likt det ”klasslösa”, samhället är oundvikligt och likt ”tåget” inte går att stoppa. Likt kommunisterna finns kan inga fakta eller argument som kan rubba din övertygelse, det spelar ingen roll hur mycket lidande och elände den ger upphov till, det är bara ett beklagligt, men oundvikligt tillfälligt pris som måste betalas för att kunna nå den mångkulturella utopin. Den mångkulturella ideologin kan inte eller, likt kommunismen, per definition vara fel, utan det är i stället fel på människorna som inte förstår sitt eget bästa utan måste, naturligtvis för sin egen skull, mer eller mindre tvingas in på den rätta vägen.

Alla tillgängliga fakta talar för att nuvarande invandring sammantaget är en ekonomisk, social och humanitär katastrof och fler och fler börjar till sist inse det. Det är inte SD som är din största fiende utan verkligheten som har oförskämdheten att inte vilja anpassa sig efter dina utopier. Du saknar helt enkelt all trovärdighet när du hävdar att nuvarande invandringen sammantaget på något sätt skulle vara ”berikande”, du framstår faktiskt mer som en person som saknar all verklighetskontakt och blundar för alla problem. Över hela Europa börjar nu folk, politiker och regeringar att alltmer att ifrågasätta ”mångkulturen” och massinvandringen. Sverige framstår i sammanhanget mer som ett Nordkorea kämpar för en dödsdömd ideologi …

Mvh
Roger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards