Alla inlägg den 27 maj 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 27 maj 2008 15:16




Ta debatten med Sverige Demokraterna

Jag dristar mig att påstå att det är bra att Sverige Demokraterna blir ett stort parti. Det tvingar in dem i det demokratiska maskineriet. Denna process, om vi tror på våra egna värderingar, är renande och välgörande. Vi skall självklart ställa dem till ansvar i det politiska systemet. Alla frågor de inte reserverar sig mot är de delansvariga för alla frågor de inte väcker är icke frågor.


Vi måste lära oss att inse att i det svenska demokratiska och politiska livet finns människor med dåliga åsikter men det finns också sådana som har direkt avskyvärda åsikter. Skall vi eliminera dessa grupper då måste vi våga ta debatten med dem. Vi står själva för demokrati och humanism bortom demokratin finns avgrunden. Kunskap är demokratins moder.


Vi är ynkligt fega vågar inte ta diskussionen om invandringen. Själv tillhör jag dem som tror på att man skall ha fria migrationsrörelser globalt. Man kan inte ha global handel, global ekonomi om man inte har global rörlighet för arbetskraft och människor.


Självklart möter jag dem som pekar på att invandringspolitik inte fungerar kriminella kommer till Sverige i spåren av asylpolitiken mm. ”Svaret är enkelt även bland Smålänningar finns det en och annan skitstövel”. Det är ju i sådana lägen man måste våga se motståndaren i ögonen och lyfta fram humanismens principer. Liknelsen om den barmhättige samariten håller än. Resultatet brukar bli att motståndarna till en mänsklig migrationspolitik skäms och går sin väg.


Vi måste också läsa Sverige Demokraternas program och se att det innehåller en hel del rimliga politiska ståndpunkter. Dessa frågor tilltalar vanligt folk. Man ser mellan fingrarna på den invandringsfientliga delen man säger bara ”so What”. De andra politikerna, mellan skål och vägg, är likadana.


Det är i denna smältdegel som Sverige Demokraterna skär sina lagrar. Titta på de listor över politiker som invalts i landsting- och fullmäktigeförsamlingar. Sjuttio procent av dem kommer inte under fyra år säga flaska. Men lik förbannat skall de sitta i fullmäktige. Fullmäktigeplatsen är en komplettering till min sociala status. Detta är en av demokratins akilleshälar. Vi måste ha politiker som brinner för sina ideal.


Merparten av lokalpolitikerna kan inte sitt eget partiprogram. Har aldrig läst FN:s artiklar om mänskliga rättigheter. Hur kan vi i detta hav av brist på kunskap om det som bär upp vårt samhälle begära annat än att en del människor som har fel kunskaper och fel värderingar väljer ett ytterlighetsparti. För den tysta gruppen i fullmäktige de kommer fortsätta vara tysta i debatten med Sverigedemokraterna. Tyvärr är det så den som tiger samtycker.






Till Sverige Demokraterna hör en högljudd svans som kallar sig nynazister. Den skränande hopen av galningar som är utomordentligt klent inredda i hjärnan dem kan vi högtidligt nonchalera. Det är beklagligt att vänstersympatisörer gör dem salongsfähiga genom att bruka våld. Men det är ju samma skrot och korn på båda sidor. Högljudda skräniga och klent begåvande.


Den stora faran som lurar i det svenska folkdjupet är den intellektuella avgrundshögern. De som är välutbildade och lismande typer. När de på fullt allvar menar judar, Zigenare och handikappade är ett problem i samhället då vädrar man åsikter som tillhör avgrunden. I Sverige finns en illa dold antisemitism parad och EU-motstånd som fiskar i samma vatten som Sverige Demokraterna. När dessa grupper börjar gå samman med Sverigedemokraterna leder det till något som är både otäckt och farligt.


Dessa grupper kommer naturligtvis att fiska i vatten av tilltagande polariseringen mellan Islam, kristendom och humanism. I denna debatt måste vi återvinna demokratin igen och igen. Politiska, kulturella och religösa strömmar som hyllar inhumansim och inte tror på demokratiska värderingar som vårt samhälle vilar på de skall veta att demokratin och humanismens principer ruckar vi inte på.


Våra politiska partier måste gå ut i debatten visa antidemokratiska strömmar och inhumansim är konkurrensutsatt av demokrati och mänskliga rättigheter. Konkurrensutsatt betyder att vi tar debatten med Sverigedemokraterna, vi tar också debatten med Islamistiska( blanda inte ihop religionen islam med dessa grupper. De har kidnappat människors tro för andra värderingar än att få tillbedja en gud) grupper och andra grupper som förordar våld och har en mörk kvinnosyn osv.


Våra kyrkor måste frimodigt konkurrensutsätta andra religioner, som Buddism, Islam, Hinduism med flera religioner. Kyrkorna är en viktig del av demokratin. De skall predika människor i fria val och av övertygelse väljer sin Gud. Vi kan inte låta mystiska krafter som Sverige Demokraterna få ett oproportionerligt stort inflytande över den moderna och upplysta religionen därför att kyrkorna är fega och rädda för sina egna värderingar.


Min uppmaning är ta debatten med Sverige demokraterna, låt dem få inflytande i politisk konkurrens då falnar deras politik. Skit är skit om än i gyllene förpackning.



(UE) Brännelund - Eksjö



Lars Håkan Halldin

undereken@hotrmail.com

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards