Alla inlägg den 24 maj 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 24 maj 2008 10:31



RAMLÖSA PÅ SAMMANTRÄDESBORDET

Nu börjar man i kommun efter kommun ta stora radikala beslut om miljön man förbjuder kolsyrat vatten på sammanträden. Nu har kampen för miljön gått in i sitt slutskede och de stora segrarna skall vinnas. Man förkunnar storslaget genom pressmeddelanden nu har vi förbjudit kolsyrat vatten i vår kommun. Enligt min uppfattning en pyrrusseger präglad av enfald.


För när politikerna ställs inför de svåra besluten alla kommunens fordon skall gå på biodiesel, etanol eller Alkolås i alla fordon som finns i kommunen och utför tjänster åt kommunen då darrar man på manschetten kråmar sig och ler pinsamt.


Jag ställer frågan öppet till er läsare priset på bensin har stigit en krona på ett halvår. Vilken svensk riksdagsman skulle vågat ta det beslutet?! Ingen säger ingen det säger allt om arbetet för att minska koldioxidutsläppen.


Debatten om koldioxid och växthusgaser måste föras med intellektuella förtecken inte enfald och dumhet som riktmärke. Den stora frågan är, den enda på dagordningen, hur fasar vi ut oljan och kolet i vårt energisystem det är där kraften skall läggas. Nu förs koldioxid och växthusgasdebatter om snart allt ting och man tappar fokus på det som det verkligen gäller. Vem är vinnaren självklart olje- och kolindustrin? Deras ambition är ju att minska den recirkulerande koldioxiden så att man får rum med koldioxidutsläpp från fossila bränslen


Det är därför som kor, älgar, hästar, kött med mera är angelägna måltavlor i debatten. Att vi spyr ut miljontals ton fossil koldioxid och kväveföreningar det rycker man på axlarna åt. När mans kall förbjuda en flaska Ramlösa då rycker man ut med pukor, trumpeter och stora batongen.


I Stockholm tar SL-flygbuss nu ett stort steg mot en bättre miljö man kör alla sina bussar på Biodiesel. Det är ett stort och viktigt steg. I reklamen för bussarna säger SL du kan till och med kan dricka vårt rena bränsle. Man sätter fokus på bytet från fossilt till recirkulerade bränsle.


Då protesterar oljeindustrin och statliga myndigheter mot kampanjen den är oetisk inte skall man föranleda människor tro man kan dricka biodiesel. Oljeindustrin skyr inga medel. Vem tror ni initierat debatten att man inte skall använda mat som bilbränsle. Jo indirekt oljeindustrin genom skicklig lobbying.


Vem tror ni ligger bakom att politikerna ägnar sig åt väderkvarnsbeslut som bordsvattnet i sammanträdesrummet självklart oljeindustrin. Men om t.ex Sävsjö och Jönköpings kommuner beslöt att alla deras fordon och entreprenadtjänster skull drivas med recirkulerande biodrivmedel då tar man krafttag för miljön. Men si det vågar man inte. Kommunerna vill inte stöta sig med oljeindustrin genom att ta debatten med allmänheten.


Det skulle inte förundra mig om regeringen kommer med ett beslut om sänkt skatt på bensinen. För stackars Moderaterna måste ju ha några vänner kvar i Sverige. Man har ju snart sagt gjort sig osams med alla av Högern kärntrupper, försvarsvänner, bilister, pensionärer, företagare och värdekonservativa


Det blir ju likadant på det stora miljömötet i Köpenhamn 2009 några resolutioner som låter bra men till inte förpliktande. Det är på det sättet beslutet om att förbjuda Ramlösan i sammanträdesrummet kommit till en pampig resolution som inte förbättrar vår miljö. Men man kan ju inte begära mer vi har ju de politiker vi förtjänar och dessutom har vi ju valt dem. Jag lovar Ramlösan här läskat mången politisk torr strupe då rädslan för att inte bli omvald präglat inlägget.


Brännelund – Eksjö


Eder förtrogne

Lars Håkan Halldin

Oberoende centerpolitisk debattör.

undereken@hotmail.com

Av Lars-Håkan Halldin - 24 maj 2008 10:28


VÄRLDENS LIVSMEDELSFÖRSÖRJNING


Kommentar
En het potatis på välfärdssamhällets bord men välnärande för debatten.

Livsmedelsförsörjningen är ett globalt ansvar som glöms bort i ankdammar fyllda med religösa påbud vilt påhejade av frälsta politiker som alltid har råd att inhandla ekologiskt till marknadens högsta priser.

Världens befolkning växer medan odlingsarealen miskar. Att med största möjliga miljöhänsyn se till att produktionen ökar är vårt gemensamma ansvar.

av Bengt Gunnarsson den 22 maj 2008 kl 10:59 -

Jag delar din syn tillfullo

Lars-Håkan halldin

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards