Direktlänk till inlägg 28 maj 2008

Roger Svensson om Ta debatten med Sverige Demokraterna

Av Lars-Håkan Halldin - 28 maj 2008 13:02



Kommentar till Ta debatten med Sverige Demokraterna
För att komma från en som säger sig vilja "ta debatten" med Sverigedemokraterna (ja, det skall inte vara något mellanslag här) så ser man väldigt lite av debatt och seriösa argument här (nej, att antyda att SD består av allmänt obildade och dumma eller av onda "nazister" är inga seriösa argument).


Sen är det snarast tvärtom mot vad du påstår. SD:s mer restrektiva invandringspolitik tilltalar många och då är man beredd att se mellan fingrarna med politiska ställningstaganden i andra frågor.

av Roger Svensson den 27 maj 2008 kl 23:09

Min kommentar 

Jag delar inte din syn utan det är så att det är ett litet antal människor som på grund av bristande kunskap och information söker sig till SD. Sedan är det ett allvarligt memento i detta de som söker sig till SD är en bortglömd grupp människor ingen politiker har  lyssnat på. Det blir annorlunda nu. 


Jag vill frimodigt ta debatten med SD och dess svans om deras värderingar jag tror på en globaliserad värld med fri rörlighet för människor att arbeta, bo och resa i. Det för världen framåt. Isolationism, protektionism och bevarande av dumhet leder ingen vart


Lars-Håkan Halldin 

 
 
Ingen bild

Roger Svensson

29 maj 2008 13:25

Hej Lars-Håkan!

Nej, inte eller att påstå att ens meningsmotståndare är ”okunniga” är något hållbart sakargument i debatten. Du får faktiskt visa på vari denna ”okunskap” består om man skall ta det på allvar.

Sen har du helt rätt i att det finns en stor grupp människor som inte politikerna lyssnar på, nämligen de som önskar en mer restriktiv invandringspolitik och tycker att invandrare som kommer hit skall anpassa sig till svensk kultur och tradition. Enl. de undersökningar som gjorts så tycker ~ 50% att det är ett ” bra förslag ta emot färre flyktingar” mot ~25% som tycker det är ett ”dåligt förslag” (det frågades efter just ”flyktingar” och inte invandrare, men de har ju i det närmaste blivit synonyma begrepp i Sverige). Dessutom tycker ~80% att ”invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att anpassa sig till svensk kultur och tradition” och inte hjälpa dem ”bevara sin nationella kultur och tradition”:
http://www.som.gu.se/bocker/lyckan_kommer/231-240.pdf
Denna stora andel av befolkning har hittills inte haft något politiskt parti i riksdagen som framfört deras åsikter men om SD kommer in riksdagen så blir det ju helt riktigt annorlunda.

Skall man låta människor fritt invandra till vilket land de önskar så kan man inte samtidigt ha ett välfärdssystem som innefattar dessa, det är ju ingen mänsklig rättighet att flytta till andra länder och leva på bidrag. Sen låter det ju fint med ”en globaliserad värld med fri rörlighet för människor att arbeta, bo och resa i” med det är nog tyvärr en lika utopisk dröm som att skapa det ”klasslösa samhället” och leder till samma elände. Det visar bl.a Putnams forskning:
”A bleak picture of the corrosive effects of ethnic diversity has been revealed in research by Harvard University's Robert Putnam, one of the world's most influential political scientists.
His research shows that the more diverse a community is, the less likely its inhabitants are to trust anyone - from their next-door neighbour to the mayor.

The core message of the research was that, "in the presence of diversity, we hunker down", he said. "We act like turtles. The effect of diversity is worse than had been imagined. And it's not just that we don't trust people who are not like us. In diverse communities, we don't trust people who do look like us."”
http://www.ft.com/cms/s/0/7e668728-5732-11db-9110-0000779e2340.html

Att en restriktiv invandringspolitik skulle vara negativt för landets utveckling och ledda till isolering motbevisas av t.ex Japan och Finland som ju på intet sätt är underutvecklade och kulturellt isolerade länder.

(Sen skriver man fortfarande Sverigedemokraterna utan mellanslag!)

Mvh
Roger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards