Alla inlägg den 13 mars 2009

Av Lars-Håkan Halldin - 13 mars 2009 11:47




SKAM GÅR PÅ TORRA LAND!


Jag har i tidigare artiklar försökt reda ut varför det blev som det blev i Swedbank. Det som är glädjande med den banken man är ödmjuk inför sina problem och sin historia.


SEB-banken är tvärt om man bär sig illa åt. Det är rena överklassfasonerna. Vi har rätt inte du. Den slutsats man kan dra är man gillade inte att avskaffa bonus och aktieutdelning. Det är inget som folket skall lägga sig i. Wallenbergsfären visar nu vilket skrot och korn man är av. Det är vi som bestämmer. Vi bryr oss varken om insättare, regering eller allmänna opinionen. Denna bank är höjd över övriga samhället.


Lönehöjningen är skamlig. Bara lönehöjningen för Annika Falkengren motsvarar över 20 personers normallöner inkl soc. avgift. Sådant är stötande. Om inte Annika Falkengren och Marcus Wallenberg jr inser detta skall de gå till en psykiatriker för terapisamtal.


Att arrangera en personalkonferens på ett dyrt hotell i Schweiz det bekräftar att det saknas bromsar och omdöme i bankens ledning.


Man frågar sig vad skulle gamle Marcus och Jakob sagt. Troligen hade Investor, och SEB sett annorlunda ut inte varit indragna i denna skandalomsusade verksamhet.


Nu vill jag inte fokusera på Annika Falkengren hon har lite orättvist fått klä skott för detta. Hade hon vilket hon borde haft kuraget säga ok cheferna får detta av ägarna men jag tar inte mot det. Det hade lett till att hon blivit avsatt som chef.


Tyvärr jag har sett detta förr i politiska ledningar och företagsledningar. Man tappar perspektivet sitter och gnuggar näsa och har det mysigt utan fokus på de uppdragsgivare man har. Tillsist blir det en enda kollektiv mysgrupp som försvara allt som är tokigt i vått och torrt.


Det är just detta som är SEB:s problem man gnuggar näsa och låter sig vänskapskorrumperas. Ett företag som karakteriseras av detta är oftast på sluttande plan.


Den fråga som man måste ställa sig om omdömeslösheten i lönefrågorna är total hur står det då till med omdömet vid kreditgivningen. Bär man sig dumt åt på ett ställe så brukar kreditgivningen ha samma brister. Troligen är banken en "rishög" med med mycket konjunkturkänsliga krediter. Blir tidera kärvare då får SEB problem både på hemmaplan och annorstädes.


Den springande frågan i SEB vad har man en styrelse till? Den operativa ledningen skall kunna lägga fram felaktiga förslag som styrelsen sedan korrigerar. Men i detta fall sa styrelsen inte flaska. Det är en outalad princip i näringslivet konsensus, inga reservationer i styrelsearbetet. Helst gnugga näsa och inte ställa till det. Då blir följden en blind leder en blind!


Du som läsare frågar dig säkert hur kan man göra som man gör jo det handlar om att de högsta cheferna inte tror på SEB man vill berika sig kortsiktigt och sedan fly skeppet när det sjunker detta är den bistra sanningen. Bara man får med sig tillräckligt av det som finns i den sinade skattekistan.



Brännelund Eksjö den 13 mars



Lars-Håkan Halldin

 

 

 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards