Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

LITTORIN OFFRADES PÅ REINFLDST ALTARE

Av Lars-Håkan Halldin - 11 juli 2010 15:09

Publicerat

Högklandsnytt (ob) den 9 juli 2010

Smålandstidningen (ob Lib) den 9 juli


"LITTORIN OFFRADES!"

Hur man vrider och vänder på sysselsättningspolitiken är den katastrofal. Vi har massarbetslöshet i Sverige. En finansminister som nog fått lite solsting när han hävdar att den varit framgångsrik - det kunde varit tolv procents arbetslöshet. Sådana uttalande bygger på att man inte insett allvaret.
 
Varje människa som inte får gå till ett arbete är ett misslyckande. Man tar från denne sin yrkesstolthet, värde som människa och ödelägger ekonomin. Samtidigt som sysselsättningspolitiken vägleds av moderata fördomar ”folk vill inte ta ett jobb”. 404 000 personer är arbetslösa, en ökning med 50 000.  År det en framgång? .
 
Iden om arbetslinjen hyllar jag men det måste bli mer än ord. Att upprepa arbetslinjen som ett mantra ger inga resultat. Bara fler arbetslösa?
 
Jag hävdar att moderaterna är orsaken till att arbetslinjen inte fungerar. Jag följer noga ett stort antal arbetslösa och sjuka som ingår i arbetsförmedlingens klientel. Det bästa man kan säga: det händer inget eller samtalsterapi i väntan på att arbetsmarknaden skall vända. Arbetsförmedlingen har inga verktyg att omsätta pratet till jobb!!
 
De har inte rätten fullt ut att förmedla jobb, ta den arbetslöse i hand och gå till en arbetsgivare. Personer som inte kan läsa en annons för de är blinda får ovett för att de inte klarar läsa. Man konstaterar surt att det inte finns arbetsgivare som anställer, det skall de arbetslösa och sjuka låta sig nöjas med. Ingick det inte arbetsgivare som anställer i arbetslinjen!
 
Jag håller Sven Otto Littorin och Fredrik Reinfeldt personligen ansvariga för att allt fler människor hamnar i utanförskap. Det beror på att det vänstra ledet i sysselsättningsekvationen begrep de sig på nämligen det måste finnas arbetsgivare som anställer. När man påpekar att det saknas arbetsgivare som anställer ser han ut som ett frågetecken (Kalhygge).
 
 Arbetslinjen fungerar bra i en tid av arbetskraftsbrist och när vi har under tre procents arbetslöshet. Den Reinfeldtska arbetslinjen är totalt misslyckad som botemedel mot massarbetslöshet där vi nu befinner oss. Det är den bistra sanningen. Littorin var Massarbetslöshetsminister, inte mer.
 
Nu offras Littorin därför att Moderaterna inte insett att vi är i den värsta sysselsättningskrisen sedan trettiotalet. Massarbetslösheten släpper inte före 2018 om allt går som det ska. Till dess måste vi leva med massarbetslöshet. En allvarlig kostnadskris eller lågkonjunktur under resan kan göra vi hamnar på arbetslöshet över tio procent under de närmaste tio åren, det är den bistra sanningen. . Eller som en moderat sa till mig i sin allvishet, då får de arbetslösa ta jobb som inte finns. Det är en god beskrivning av Sven Otto Littorin och Fredrik Reinfeldts arbetslinje - ”ta jobb som inte finns”


LARS-HÅKAN HALLDIN (C)
Seniorkandidat till Riksdagen

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards