Alla inlägg den 1 juli 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 1 juli 2010 09:52

Publicerat


Högklandsnytt (ob) den 1 juli 2010


Miljöpartiet sviker sina väljare

Jag ser fram mot att Maria Wetterstrand och Lars Ohly åker till Bryssel och bekänner att ”nu älskar vi EU”. Frågan kan ställas varför jag kritiserar miljöpartiet för att man bytt åsikt? Därför att EU frågan har en sådan dignitet som markerar att miljöpartiet övergett sina gröna värderingar, det är inte längre ett miljöparti. Maria Wetterstrand har valt makten istället för de ideologiska principerna. Hon har valt bort den gröna kraften och blivit ett traditionellt folkparti. Miljöpartiet har valt att korrumpera sig redan innan man nått regeringsmakten - ett svårslaget rekord. Inte ens Sverigedemokraterna har lyckats med den bedriften.


Vi gör alla våra val i politiken. Det var inte många dagar sedan hon drog centerpartiet i dyn om kärnkraften. Det kvarvarande repliken som fru Wetterstrand presterade, ”uranbrytning är farligt, drift av kärnkraftverk är riskfyllt och avfallet får vi vakta i hundratusen år” En replik som jag instämmer i.


På brasklappen i bakfickan på hennes byxa fanns en uppgörelse med Mona Sahlin: ”inga reaktorer skall avvecklas inom överskådlig tid”.


Det är omoral i den högre skolan. Man propagerar i riksdagens talarstol för en sak medan man i slutna rum gjort upp om något annat i samma fråga . Jag har en känsla av att man kommer att fatta samma beslut som alliansregeringen: riva gamla och bygga motsvarande nya som ersättning.


Det kommer inte att dröja länge förrän miljöpartiet böjer sig för en hårdhänt miljöpolitik som består mer av betong än mjuka värden. De hårda fackliga industriförbunden kommer att förestava vilken miljöpolitik partiet får föra.


Socialdemokraternas mycket hårda jordbrukslinje som innebär att vi skall importera mat från utlandet och avveckla det svenska jordbruket blir miljöpartiets framtidsparoll. Jag har frågat samtliga Sos. Dem. jordbruksministrar sedan Mats Hellström om detta och fått samma svar: genom att höja ribban för svensk jordbruksproduktion och sänka den för importen får konsumenterna billig mat. Miljöpartiet paroll är nu ”ät mat från plågade djur bara de inte fötts upp i Sverige”.


Man styr över ekonomiska resurser från jordbruk till framtidsinriktade investeringar som miljöförstöring. Snabbtågen är ett bra exempel. Man offrar åkermark motsvarande 1000 flygplatser av Axmos storlek för att dra fram två hundra meter slutna korridorer för snabbtågen som inte stannar på någon plats. Miljöförstöring och centralisering. Därmed säger också miljöpartiet nej till närproducerad energi från den svenska jorden och skogen. Just ett snyggt sällskap.


 Jag anklagar vännen Kew Nordquist, miljöpartiets riksdagskandidat i vårt län, att personligen ha sålt sig till charlataner och homeopater som saknar principer för hur politiken skall föras. Kew, ni är ryggradslösa!


LARS HÅKAN HALLDIN (C)
Seniorkandidat till riksdagen

Av: Redaktionen

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards