Alla inlägg den 27 juli 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 27 juli 2010 16:53

PUBLICERAD

Smålandstidningen den 27 juli 2010 (ob lib)

Höglandsnytt den 26 juli 2010 (ob)


Halalslakt är djurplågeri!

Det har troligen att göra med kötthygien och svårigheter att bevara köttet i historisk tid.
 
Jag mår inte väl av tanken på att vi skall släppa fram religiöst betingat djurplågeri i vårt land. Det finner jag avskyvärt. Vi som levt på landet vet att man respekterar djuret. Att ta ett djurs liv är förenat med att man aktar dess själ för det givit sitt liv för att ge oss föda. Tyvärr har mycket av denna respekt försvunnit i slakteriernas industriella slaktprocesser.
 
Det händer vid enstaka tillfällen att man måste, som det heter, sticka ett djur och låta blodet rinna bort. Har du sett ett djurs dödsprocess under en sådan behandling så inser du att det är undantag, inte regel. Du ser att djuret far illa av dödsprocessen.
 
Nu föreslår debattörer på fullt allvar vi skall införa s.k Halalslakt i Sverige och tillåta att man skektar (skär halsen av  levande) ett djur, Förslaget är ett utslag av en barbarisk samhällssyn. Vi skall tillåta makabert djurplågeri för att bejaka andra religioner – ett ovanligt korkat förslag.
 
Sedan drar man till med att förbudet mot skäktning kom till efter påverkan av Hitler under trettiotalet. För att misskreditera judar i vårt land. Det må vara så men i vår upplysta tid skall vi ändock inte ändra oss. Vi har en sträng djurskyddslag som ser till djurens bästa och den skall vi slå vakt om. Inte tumma på den och tillåta regelrätt barbari som att skära halsen av levande djur och låta dem förblöda. Troligen har Expressens ledaravdelning drabbats av hjärnblödning.
 
Jag brukar vara tydlig med två saker: lagen och grundlagarna lever vi alla under. Vi har i demokratisk ordning skaffat oss ett rättsväsende som kan frihetsberöva människor med hänvisning till våra lagar..
 
Låt mig vara mycket tydlig. Halalslakt är djurplågeri och är belagt med fängelsestraff i straffskalan och skall så förbi. Det som kan diskuteras i djurhållningsväg är hur mycket
 före övriga Europa vi ska ligga när det gäller våra vanligaste djur, grisar, hästar och kor.
 
Då brukar många debattörer värna om skyddet av djur därför att de är landsbygdshatare och gärna ser att vi med import slår ut svenskt jordbruk.
 
Till dig, som invandrar i vårt land som ny medborgare och asylsökande, vågar jag säga utan darra på rösten: det är humanismen, yttrandefriheten och demokratin som skapar landet Sverige. Det är våra grundlagar som är vår etnicitet. Det betyder att om du vill bo och verka i vårt land, då är du förpliktad att leva efter lagarna och grundlagarna. Passar inte våra lagar dig, då är valet självklart ditt. Hitta då ett land som är mer liberalt än vårt.  I vår etnicitet och tilltro till våra grundlagar motarbeter vi odemokratiska krafter som barbari, dödsstraff, stening, kvinnoförtryck och annat hemskt. I detta hemska ingår halalslakten, denna slaktform har samma barbariska drag som stening.
 
LARS-HÅKAN HALLDIN (C)
Seniorkandidat till riksdagen

Av: Redaktionen

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards