Alla inlägg den 28 juni 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 28 juni 2008 11:42

En skraltig ledare med en människofientlig ideologi



DIKTATURENS ROMANTIKER!


Det är säreget att människor i vårt land kan hysa en romantisk inställning till diktaturer. På trettiotalet hyllade det intellektuella Sverige med Sven Hedin i spetsen Hitler. Många ledande potentater i vårt land har hyllat Mao, Ryssland och inte minst det taggtrådsomgärdade paradiset Östtyskland.


Jag bläddrar i en av grundkurserna vid universitetets pedagogiska institution, från 1975, lärboksvalet var Kinesisk by, Barnomsorg i Maos Kina och Pedagogiska förnyelse i folkkommunerna osv. Idag vet vi allt som stod i dessa böcker var lögn och förbannad dikt. De kinesiska barnen självförverkligades sig inte de lärde sig genom kadaverdisciplin och tårar. En hel generation lärare har lurats av dessa galenskaper som sedan förmedlats ut i de svenska klassrummen.


Många inom vänstern hyllar Castros revolution man tog från de rika och gav till de fattiga. Detta var inte sant man gav till Castros elit som i kommunistpartiets namn fick förvalta tillgångar som datjor mm. Castros revolution kom ur gevärspipan och den regim som tog över efter den korrumperade Baptista var en regim som krävde underkastelse och lydnad.


Glöm aldrig att Castro var den som höll på att kasta världen in i ett kärnvapenkrig när han lät Chrustjev placera ut kärnvapenbärande missiler på Cuba. Castro var i det fallet en rå maktpolitiker som inte skydde konsekvenserna av ett eventuellt användande av kärnvapen.


Castro levde ekonomiskt på stödet från Sovjetunionen fram till 1989 när Sovjet föll sönder. Cuba var en lydig och snäll satellitstat till diktaturen Sovjet.


På CUBA råder inte åsiktsfrihet om du har avvikande uppfattningar mot ledningen och kommunistpartiet kastas du i fängelse och i bästa fall döms och då till ett långt fängelsestraff. Den mesta av Cubas ekonomiska resurser är förstatligade och används i kollektiva system som inte gör någon människa glad varken här eller på CUBA.


Dissidenterna i landet har försvunnit på ett oförklarligt sätt troligen fått plikta med livet inför vännen Castros dödspatruller.


Man skyller CUBAS misär på USA vilket är rätt löjligt. Cuba kunde rycka sig själv ur sin egen misär om man tillät en marknadsekonomi med privat handel och frihandel med omvärlden. Men Raul Castro håller tjurnackat kvar vid en ineffektiv socialistisk ekonomi och människorna i förtryck och misär. Släpper man tyglarna avslöjas de som simpla förtryckare och tjuvar som berikat sig på folkets misär.


Att utvandra från CUBA är inte tillåtet. Vilken mer lovärd demokrati ägnar sig åt sådant. Havet runt CUBA är en effektiv Berlinmur. Varför tillåts inte utvandring eller ens att Cubanerna får turistvisum jo därför att har man väl lämnat CUBA så återvänder man inte till detta havs och taggtrådsomgärdade paradis.


Vad skall man göra med Castro jo sända honom till FN-s domstol i Haag där den juridiskt korrekte åklagaren skall rannsaka honom för brott mot mänskligheten. Castro skall tillbringa sina sista dagar bakom galler. Pinochet och Castro är lika goda kålsupare och skall behandlas därefter de har å det grövsta förbrutit sig mot mänsklig rättigheter.


Det är med demokrati, och demokartiska institutioner vi bygger välfärd inte med diktatur och gevärspipor. Det borde inte vara så svårt att fatta för vänsterromantiker.


(UE), Brännelund Eksjö


Lars Håkan Halldin


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards