Alla inlägg den 21 juni 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 21 juni 2008 09:50

Eon i våra hjärtan


EON TAPPADE STRÖMMEN PÅ MIDSOMMARAFTON


Jag travesterar i denna krönika om EON till Appollo 13, de tappade också strömmen. Houston we have a problem. EON we have a problem!!!!!!!


Vad tänker du när midsommarlunchen står för dörren. Potatisen på väg, sillen, snapsen i frysen. Då går lyset mysigt!


Halvhårda potatisstrips i gratängen köttet blodigt osv. Och gästerna kan man lika gärna be gå hem. Men telefonjävlen fungerar ju inte heller den utan ström. Ja man blir ju inte lycklig.


Cirkulationspumpen på panna stannar. Vattnet fungerar inte. Toaletten fungerar inte. Ja dessutom har man tagit en drink till maten så köra bil till ett ställe med ström är ju inte att tänka på.


Ja detta är tredje längre strömavbrottet sedan i gårkväll. Nu behövs det inte mer än det viftat i träden så går strömmen. Eon jag vet inte vad jag tycker om er.


När man ringer deras kundtjänst kommer man inte fram det är många som ringer. Så kommer man till en dataröst. Vilken kommun är det strömavbrott? Efter tredje försöket fattar datarösten. Vill du ha information om färdigtider. Kl 12.00 blir svaret. Ok vi kan vänta.


Kollar med goda vänner det är ingen ute och reparerar ledningarna. Eon ljuger.


Käre läsare vad tror du EON:s högste chef gjorde på midsommarafton. Satt på veranden och drack grogg och gav blanka faen i om vi hade ström eller ej. "Rednecks" utanför Eksjö det kan EON klara sig utan. Dessutom har ju EON monopol på ledningarna. Så bonnläpparna kan sitta där.


Käre EON-chef hade IKEA ägt ledningarna då hade Ingvar Kamprad trots att han är åttio år tagit på sig arbetsoverallen åkt runt med kaffe till alla som tappat strömmen och bett om ursäkt. Vad gjorde EON-chen drack grogg med åtta meter lång latmask i rumpan.


Jag vet ett sätt att få ledningarna vindsäkrade på landsbygden. Villkora direktörernas bonusprogram 200 meter handgrävd ledningsdike av alla direktörer inom EON som uppbär bonus. Jag lovar det skulle bli ledningar på landsbygden.



Vet ni vad allt beror på EON tycker inte att ström på landsbygden är ngt viktigt kunde de klippa tråden så gjorde de heller det än gräva ned kabel.


Men landsbygdens vrede skall drabba EON. Inrätta en strukturfond inom statsmakten. Staten skall äga minoritetsposter i de företag som ansvarar för infrastrukturen. Sköter sig inte företagen då ökar man ägandet till de inser att de "förbanne" mig skall leverera ström till alla.


Minns ni devisen "ström till alla ropen skalla.


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards