Alla inlägg under mars 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 21 mars 2008 08:18

Telia är ett jävla skit. Så enkelt är det.


Nu senast så försöker de dra in telefonlinjer för människor på landsbygden i Norrbotten. Ersätta med fast mobil som inte fungerar. Eller så kräver de ohemula anslutningsavgifter för dem som vill ha ny telefon på landsbygden.


Trådarna efter stormen Gudrun hänger ner fortfarnade i skogrna där jag bor. Telia skiter helt enkelt i oss på landsbygden


Betänk omTelia får fortsätta sitt mord på landsbygden. De kommer inte sätta upp en telefonledning till dem som är så dumma så de bygger nytt på landsbygden. Tänk bara tanken! En mjölkrobot går inte att etablera därför den behöver kontakt med omvärlden. Mobilnäten är kass. Vara företagre på landsbygden och jobba hemmifrån går inte man får inga telefonledningar. Inte tillräcklig kapcitet eller så skiter man blankt i att reparera uppkomna fel. Det är mord på landsbygden.


Nu om aldrig så skall man göra landsbygden obebygglig.


Dröm inte om att sätta upp ett sågverk eller en verksamhet som kräver ström lite avsides på landsbygden. EON drar inga kablar man vägrar blankt.


Hade det varit lite tag i Infrastrukturminster Åsa Thorstensson så hade hon kallat upp Teliachefen till departementet för diciplinär tillrättavisning. Ministerstyre säger du. Ja. Men debatten i KU skulle varit kul etablisimanget skulle fått bekänna färg vilka som vil l ha telefon på landsbygden. Frågan skulle blivit synnerligen intressant Telfon eller Ministerstyre vilket väger tyngst.


Jag lovar dig att hade jag varit Infrastrukturminster då efter överläggning med Teliachefen så hade han själv dragit på sig ovrallen och satt upp ledningar på landsbygden jag lovar.....


Då kommer vi till den springande punkten skall vi sälja ut Telia. Nej Nej behåll Teliaaktierna. Vi behöver en nagel i ögat på det bolaget. det är ett folkligt krav TELFON ÅT ALLA

Det gör mig ont som gammal ivrare för att staten skall syssla med sina kärnuppgifter. Men jag inser nu att näringslivet är osnutit och omoget. De behöver pappa staten. En god regel som svenskt näringsliv borde lära sig. Man skall lära sig krypa innan man kan gå.


Det var alla ilska för idag.


Er tillgivne


Lars Håkan 

Av Lars-Håkan Halldin - 21 mars 2008 07:56

Till

Marknadschefen/ säljledaren




Säljstöd vid kundträffar

När ni samlar era lantbrukskunder till säljträffar/lantbrukarträffar och där lämnar information om de produkter som ert förtag tillhandahåller mot målgruppen lantbrukare. Då brukar det krävas mer än bara produktinformation utan även information kring lantbruket i stort och dess ekonomi.


Att köpa maskiner, inomgårdsutrustning, utsäde och foder är stora och viktiga ekonomiska beslut som lantbruksföretagaren tar. Information och kunnande om näringens ekonomi, politik och roll i ett större sammanhang som EU och den globala världen är viktigt som stöd till kundens köpbeslut.


Undertecknad Lars Håkan Halldin kan ge en oberoende och viktig information i fördragets form om de frågor som berör näringens framtid.


Vid de informationer och fördrag som jag håller/genomför har jag som princip


  •  Säga som det är
  •  Inriktad på att min information skall leda till att kunden fattar rätt
  •  köpbeslut.
  •  Lantbruksföretagarens ekonomi står i centrum han skall tjäna
  •  pengar
  •  Inget önsketänkande eller Hokus Pokus och försvarstal för en
  •  verklighet som inte kan uppstå.
  •  Vara oberoende inte ha barn ihop med någon intressent i näringen
  •  Engagerad och kundfokuserad.

Välkommen med din beställning av kunskap om modernäringens företag



Referenser:Rotary, Söderberg & Haak, Maskinhandeln, Fristående Sparbanker, LRF-avdelningar, Anne Marie Pålsson Riksdagsledamot mfl


 

MINA FÖREDRAG



1. Mat och energi jordbrukets livsnerv.

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om den stora förändring samhället står inför genom växthuseffekten, stigande oljepriser och motorbränslen från jord och skog. Deltagarna får som slutsats en strategiplan för hur man skall avväga mellan energi- och matproduktion.


      3. Etanol enda bränslet?

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om hur energiförsörjningen från biodrivmedel ser ut i vårt land. Hur stora arealer jordbruksmark som kan användas för detta ändamål. Deltagarna får också en genomgång av vilka andra biodrivmedel som konkurrerar med etanolen. Deltagarna får en strategiplan som avslutning på hur råvaror från jordbruket blir en del i moderna Sveriges energiförsörjning.


2. Jordbrukspolitikens grunder

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om den stora förändring som kommer att ske på jordbrukspolitikens område. Deltagarna får som slutsats en strategiplan för hur man skall avväga sin verksamhet på gården i en tid av stora politiska förändringar.


3. Grisproduktion vinna eller försvinna

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om den stora förändring som svensk grisproduktion står inför genom att konsumtionsmönstret världen över ändras. På lite längre sikt är näringens prognos god. Under de kommande fem åren står näringen inför hårda provningar tack vare Europeisk överproduktion. Deltagarna få som slutsats en vision om näringens kan öka sin produktion kraftfullt. Frågställningen varför inte 25 miljoner grisar i Sverige liksom Danmark försöker besvaras.


4. Jordbrukets förändring i en globaliserad värld

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om den stora förändring samhället står inför genom globaliseringen. Inte minst kommer ökad odling i de underutvecklade länderna bidraga till att förändra konkurrensbilden. växthuseffekten, stigande oljepriser och motorbränslen från jord och skog skapar en helt ny företagsmiljö för jordbruket och landsbygden. Deltagarna får som slutsats en vision om näringens framtid på tio års sikt


5. Från bidragnäring till nyckelnäring

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om och kännedom om

den stora förändring samhället står inför genom att jordbrukspolitiken

förändras och avregleras inom ramen för WTO och EU-avtalen. Hur skall

landsbygden och näringen möta den nya situationen där marknaden

leder utvecklingen mer än bidrag och subventioner. Hur påverkar

växthuseffekten, stigande oljepriser och motorbränslen jord och skog.

Deltagarna får som slutsats en beskrivning hur EU-stöden och

globaliserad konkurrans kommer att gestaltas.


 6. Lånebeslut och ränteutveckling

Under förläsning får deltagarna ökade kunskaper om jordbrukets kapitalbildning och behov av lönsamma investeringar. Jordbrukets roll i den svenska kapitalmarknaden beskrivs samt de mekanismer i ekonomin som förändrar jordbrukets konkurrenskraft i Sverige, EU och världen. Deltagarna får som slutsats en plan för hur man samarbetar med banker, leverantörer, maskinhandel mm.Ring mig begär prisuppgift på medverkan



Brännelund 575 95 Eksjö

Telefon 0381 – 401 76 - mobil, SMS och MMS 0708 - 7 401 76

E-post undereken@hotmail.com


Min Blogg http://maktentillfolket.bloggagratis.se


Hjärtligt välkommen med din förfrågan och beställning av kunskap f ör

dina kunder.



Med vänlig Hälsningar



Lars Håkan Halldin





Av Lars-Håkan Halldin - 21 mars 2008 07:51

Passionsdramat

För en del år sedan hittades nedtecknade berättelser om samtal som Jesus ”skulle” haft med Judas innan  Jesus korsfästes. Av översättningarna framgår en något annorlunda bild av Jesus och Judas.  Judas var inte den förrädare som vi framställt honom som för silverpenningar förrådde sin ledare


Judas förräderi ingick i Guds plan med Jesus avrättning, död och uppståndelse. Judas gjorde bara sin plikt mot Jesus och Gud. Av översättningen framgår tydligt hur Jesus informerade och samtalade med Judas om vad som var förestående. Han lät Judas förstå vilken smädelse och förakt han skulle bli utsatt för och att han slutligen skulle ta sitt liv i förtvivlan över att han gjort sin plikt mot Gud och Jesus.


Man kan ställa denna bild mot vad oftast har förkunnats från predikostolar i vårt land. Att vara en Judas det är så långt ut i misstroendets träsk du kan komma. Jag har hört både präster och predikanter ösa svavelosande eder över Judas och varna för att bli som han.


Judas var inte en förrädare utan den som plikttroget verkställde Guds plan för att Påsken skulle bli den symbol ”varumärke” som Gud gestaltat den till. När man läser Påskdramat och tar del av alla gestalterna inser man att det inte var något lätt drama. Herodes av allt att döma en ”skitstövel” som inte brydde sig om varken liv eller egendom. Han kostade på sig att förnedra Jesus. Pontsius Pilatsius ståthållaren troligen en romersk politiker som ville hålla sig väl med Kejsaren såväl som ett bångstyrigt folk i en provins långt borta från Rom. Att vara ståthållare i Judaland var väl inte det jobb som romerska politiker strävade efter. Pilatsius var väl närmast straffkommenderad och längtade tillbaka till Rom


Tiden i Getsemane då Jesus förberedde sig att verkställa Guds plan bli den som offrades för att ge världen ett budskap och en människogestalt som visade på en bättre värld. Jesus korsfästelse och död bara det utan religösa symboler är något fruktansvärt.


Vad som rörde sig inuti Jesu moder Maria hjärna kan vi bara ana. Hon hade ju varit en del i detta drama som började med att hon födde Guds son Jesus.


Gestalterna i påskdramat är intressanta och följa. Inte minst Petrus,  Jesus närmaste lärjunge. Han framstår i dag som den verklige svikaren. Han hade inte modet att hålla sin del i Guds mäktiga plan för att skapa ett bättre människosläkte. ”Jag känner honom icke” med mina mått mätt det största och grövsta förräderi man kan göra. Petrus var inte ombedd men förutsedd. Innan hanen galit tre gångar ...osv.


Evangelium enligt Judas ger en mäktigare bild av Påskdramat för två tusen år sedan än vad de andra breven och skrifterna givit hittills.  Gud hade en plan med Jesus avrättning alla spelade sin del i den planen alla fullföljde plikttroget även Judas.


Man kan ana att Romarna bittert ångrade Jesus avrättning. Även om den Romerska staten präglades av brutalitet och förakt för liv insåg de att de gjort ett misstag som de aldrig skulle kunna reparera. Misstagen i Jerusalem med Jesus avrättning var ju början till det Romerska väldets undergång. Men man kan konstatera att från den dagen hade alla diktaturer med brutala härskare dömt sig själva till undergång för all framtid i historien.






Självklart har mycket ont begåtts i kristendomens namn. Men det var inte det som passionsdramat handlade om. I påskdramat finns inskrivet att svek och bedrägeri skall begås i Guds och Jesus namn.


Men dramat på Golgata handlar om  ett budskap som hållit sig intakt i två tusen år. Inget internät, telefaxar, telefoner eller affischkampanjer har behövts för att sprida  detta enkla budskap. Ett budskap som förändrat människor, stater, kungar och maktharvare.


Det är inte ett enkelt budskap det är heller inte intellektuellt lättbegripligt. Men att uttala formeln är enkelt som Jesus uttryckte det...”följ mig” varken mer eller mindre. Ta till dig kärleksbudskapet ”älska din nästa så som dig själv”.

Budskapet är kristallklart du skall bli lite bättre varje dag. Du kan aldrig likt Petrus säga jag känner honom icke eller med moderna ord man kan inte älska alla.


Det är just i begreppet älska din nästa som kristendomen har sin storhet. När människans själ förenas med gud så börjar människosläktet att kollektivt vandra mot mål som fred, kärlek, humanism och rättvisa.


Om varje människa troende eller ateist funderade varje dag på varför har jag inte älskat nästan mer än i går då hade vi snart en åtgärdskatalog i varje människas undermedvetna som förde mänskligheten framåt inte bakåt. Humanism. Demokrati, lika rättigheter, kvinnofrid,  välfärd och ett rättsväsende byggt på likhet är delar i Gudsplan med mänskligheten.


Den fråga du bör ställa dig orkar jag eller vill jag likt Judas göra min plikt mot gud i hans stora plan. Det är den teologiska utmaningen höljt över alla mystiska andliga teorier och hokus pokus som prästerna pratar om. Gud är inte trollkaren från OZ vi är hans medskapare däri ligger vår plikt mot Gud.


Brännelund  Eksjö

undereken@hotmail.com


Lars Håkan Halldin

Av Lars-Håkan Halldin - 20 mars 2008 08:09

Vill Tidningen ATL slakta ut kossorna



Jag läste i tisdagens ATL en krönika där krönikören underförstått tyckte att Kossor är ett jävla skit. Man skulle väl kunna kräva att böndernas egna tidningar stöder sina medlemmar. Kossor är en del i vår livsmedelsproduktion. De har släppt ut både koldioxid och metan sedan urminnes tider. Maten är en del i det naturliga kretsloppet. Naturen ger och tar det har den gjort sedan urminnes tider.


Det är inte det naturliga kretsloppet som det är fel på utan utsläppen av fossilgas från oljan. Det är där energin skall sättas in.


Jag vill även påpeka att bönderna minskat antalet kossor med närmare 200.000 under en tjugoårsperiod. De har gjort sitt. Bättre produktivitet per kossa. Det skall vi tacka för.


Ska vi slakta ut fritidshästar, skjuta av älgar och rådjur i samma ambition att minska metanutsläppen från idisslare.


Eller är det så vilket gud förbjude. Nya skatter på bönder därför att livsmedelspriserna stigit jag bara undrar.


Med sådana vänner som ATL:s krönikor behöver bönderna inga fiender.


Jag blir bara förbannad!!!



Av Lars-Håkan Halldin - 18 mars 2008 10:43

VAD VAR DET JAG SA








VAD VAR DET JAG SA

Översänder min artikel från dec angående bostadskrisen i USA. Den tål att läsas en gång till. Det som är det sorgerliga är att svenska bankekonomer krattar manegen för om den skulle komma hit.

Man vågar inte ta ordet idiotisk kreditgivning imunnen det är orsaken till krisen i  USA. Man har tillverkat samhällsfarliga bankprodukter subprimelånen. Men vad som är värre man har lyckats med att sälja de kreditinstrument som finansierar de vansinniga lånen.

Ekonomerna utrycker sig med svävande ordalag om orsak och verkan. Det beror på att de inte kan läsa en balansräkning. Man behöver inte vara snille för att förstå att om inte kunderna betalar sina lån blir det hål i balansräkningen. Dessutom uppstår problem att betala de skulder man har till obligationsköparna  Dubbelverkan. Sedan är frågan hur skall man finansiera detta jo genom minskning av eget kapital. Det är där akilleshälen sitter. Det egna kapitalet räcker inte till att finansiera bostadskrisen. Bankerna går under.

Bankekonomerna står där fjuniga och fånigt leende och tror att staten skall betala.?????

Frågan kommer krisen till Sverige. Det vet vi ännu inte men mina underättelsekällor hävdar att subprimepapper finns i det svenska finansiella systemet både i kanten och i centrala dispositioner.

Det finns tillräcklig med skräp för att upplåningen mellan bankerna via riksbanksclearingen skall kollapsa.

Till bilden hör att de svenska bostäderna är för högt belånade. Varje husaffär som finansierats med mer än 75% av marknadsvärdet är en potensiell kreditrisk. Man behöver inte vara geni för att räkna ut att svensk bankmarknad tål max 300 miljarder i kreditförluster sedan är man nere i kaptialtäckningsreglerna.

Ja det är bara att lägga fingrarna i kors och be till högre makter att riksbanskclearingen tål framtida påfrestningar. Läs tidigare artiekl på min blogg

GLAD PÅSK
 

Av Lars-Håkan Halldin - 17 mars 2008 12:05

CIVIL OLYDNAD




Jag har på gamla dagar blivit revolutionär. Jag hyllar civil olydnad som ett instrument att förbättra vårt land. När min elnota passerade tjugofemtusen kronor om året insåg jag att nu skall Tyska och Finska elbaroner inte ha mer pengar.


Jag har blivit miljövän och eldar med ved. Varje gång jag klämmer mig på ett vedträ eller när pannan trilskas och inte vill brinna då känner jag en inre njutning och tillfredställelse hellre detta än pengar till Fortum.


Byter lampor till energisnålt. Släcker alla lampor, kör så lite jag kan med elslukande maskiner, diskar för hand och duschar kallt. Sänker inomhustemperaturen till aderton grader. Tar på mig en tröja extra. Tänk så enkelt en tröja är en skottsäker väst mot Elbaronernas torpeder.


Ser redan nu att jag kan köpa en ny och energisnålare kyl och frys det är med sann skadeglädje jag gör detta vet att de bonusälskande Finska eldirektörerna betalar. Ingen skadeglädje är större än att lura elbaroner.


Nu har jag gått vidare i jakten på prisbaroner handlar på Lidls min matfaktura sjunker med nästan tusenlappen i månanden. Tänk att detta får ICA och Antonia Johnsson betala åt mig vilken underbar tillfredställelse. Men inte kan man handla på Lidls säger någon jo det kan man visst. Min gamle vän Jägmästaren från Tyskland har övertygat mig. Det går inte att sälja skit till ett kvalitetsmedvetet folk som Tyskarna säger han. Lidls har bra grejer. Ja miljoner Tyskar kan inte ha fel.


Nu har jag kommit underfund med att Lidls säljer svenskt kött billigare än någon annan de betalar  bönderna bättre än de svenska handelskedjorna. Så min olydnad gynnar svenskt landsbygd det gläder mig över hövan.


Numera går jag alltid en sväng till Lagernetto, ÖoB och Karlsson samt Hjem och Fix i Vetlanda. Ytterligare hundralappar sparas och jag börjar känna mig riktigt förmögen. Genom att jaga prisbaronerna  sparar jag närmare två tusen i månanden.


Jag köper Fonder hos Handelsbanken för sparade pengar. I den banken får inte direktörerna några bonusar alls därmed låter jag indirekt de andra bankernas bonushungriga direktörer betala. Det känns extra bra.


Men jag tar fem hundra och går till Thairestaurangen i Vetlanda och äter en nyttig byffé med grönskar och svenskt kött. Köper dessutom ett bra vin för strax över hundralappen och vet att nu får restaurangen på fina gatan betala.


Dressmans reaor står för mina kläder. Har aldrig varit så snyggt klädd som med Dressmans billiga produkter på rea. Buotiqen på fina gatan står för fiolerna. Jag har upptäckt att de fina butikernas kläder säljs även i Ullared till en sportstyver.  Det är pinsamt. Min gode vän i Indien berättade vad utpriset på en snygg klänning är när den lämnar fabriken i Indien. Under femtiolappen här kostar den nitton hundra. Skäms.


Nu har jag bestämt mig jag skall tillämpa civil olydnad mot systembolaget köpa sprit och vin ett bra stycke ner i Tyskland. Jag och min väns hela årskonsumtion på ett bräde. När jag handlar min alkohol där så vet jag att Anitra Steen och Anders Borg står för semesternotan. Jag får både semester och julsnapsen betald av systembolaget. Ingen snaps smakar bättre än den Anitra Steen betalat. Det är inte ens muta.


Och till sist alla pengar jag sparar är skattefria. Så jag sover gott om natten. Anders Borg kan utdebitera vilka skatter han vill men mina pengar kommer han inte åt. Bäst av allt inga inkomstuppgifter, behöver inte ha pengar i madrassen och kvitto på allt. Min vän skattmasen ler generat när han möter mig. Han säger som en glädjeflickan sa med dig blir det inga affärer. Nix jag tillämpar civil olydnad.


MTF

Brännelund – Eksjö



Lars Håkan Halldin

Av Lars-Håkan Halldin - 15 mars 2008 16:03

UPPDRAG GRANSKNING OCH KOSSAN MU:S KOLDIOXIDUTSLÄPP



Att få försvara kossan MU och hennes koldioxidutsläpp gör mig stolt. Hon har utan egen förskyllan hamnat i miljödebattens fokus hon släpper ut växthusgaser. Det kan vi inte tillåta. Miljöförbättrare världen runt villom inte förbjuda kossan MU så i varje fall drastiskt decimera hennes förekomst. Vi som äter av det kossan Mu ger, mjölk och entrecote, vi är riktiga busar.


Nu måste vi väl ändock försöka se tingen som de är. Kossan MU är en av de bästa produktionsmekanismerna som finns hon är en biologisk varelse som recirkulerar det hon äter . Våra kor i Sverige äter gröna växter, en del kraftfoder och någon liten vetamin. Allt det som äts hos henne är produkter som skapats i vår herres natur. Koldioxid, växt och näringsämnen har skapat den produkt som kon äter. Varje kilo koldioxid som kossan släpper ut är recirkulerande koldioxid som vi önskar mer av och mindre av fossil växthusgas.


Om vi lärde av kossans produktionsmekanismer och kunde omsätta det till bilbränslen och uppvärmningsteknik skulle vi inte ha några miljöproblem. Bara kossans energisystem är värt att ta efter i våra hus. Så lär av kossan MU inte klanka på henne.


Förvisso när kossan idisslar det bildas en del grön metan som inte är bra för klimatet. Men det bildas metan även i skogstjärnen som jag bor granne intill när växter bryts ned i det naturliga biologiska kretsloppet. Skogen som står vid knuten läcker kväve och har så gjort sedan urminnes tider eller rättare sagt sedan istiden drog sig tillbaka det är en del av mineraliseringen.


Jag är rätt övertygad om att kossans idisslande, metanutsläpp, tjärnens metan och skogens mineralisering är viktiga ekologiska processer som vi skall slå vakt om och inte begränsa då blir moder natur elak och sur.


Låt oss istället titta på kossan MU:s förtjänster. Hon omvandlar gröna växter som är en del i den goda recirkulationsprocessen till mjölk. Mjölken binder stora mängde med CO2 som vi sedan konsumerar som mjölk, grädde och ost mm. Glöm inte ostkakan.


Sedan måste jag tala om för läsaren att vi människor släpper ut koldioxid vi också. Jag menar faktiskt vi kan styra våra koldioxidutsläpp mot recirkulerande koldioxid genom att äta kött, dricka mjölk och ha ost på mackan. Det är faktiskt en viktigt miljöhandling. Dessutom är kossan MU:s produkter närproducerade. Hennes verksamhet finns på de småländska tegarna utanför min husknut.


Människa släpper dessutom ut lite metan. Om jag inte läst min biokemi fel så ökar våra metanutsläpp om vi äter mer grönskar. Så det så.Jag håller styvt på vedertagna vetenskapliga principer när det gäller kemi och biokemi. Inte som prdofessorn i Uppdrag granskning som levererade halvsanningar på löpande band.


Dessutom producerar kossan MU gödsel som vi kan tillföra som växtnäring men också röta till metangas som vi använder som energi. Rötningsprodukten blir efter energiutvinningen mer naturriktig. Köttet som kossan producerar är mest bunden koldioxid, kväve, förädlade växter mm.


Köttet är både gott och näringsriktigt. Den vägen recirkulerar vi grön koldioxid, kväve, och en del andra produkter.


Av Lars-Håkan Halldin - 13 mars 2008 15:21

Javisst vi lever i ett fritt samhälle det är tillåtit att böra sig dumt åt. När jag hör talas om bländas blogg där flera hundra tusen människor  läser om puttenuttigheter, ytlighet och enfald. Företag sponsarar hennes blogg. TV:s debattprogram uppmärksammr skiten då undrar jag var tiog bildning eftertanke vägen.


Att konsumera står ju var och en fritt. När man upphöjt skiten till visdom och religion då börjar jag undra. Dessutom så mår man bra av  att shoppa loss. Nej nu är måttet rågat. Vart är ett samhälle på vägen när den unga genrationen tycker det är häftigt att shoppa losss.


När man hör att rikemansungarna på Stureplan går på krogen för pappas pengar och sprutar champange på varandra. Då måste jag fråga hur det är ställt med både förståndet hos pappa och ungarna.


Jag måste erkänna att jag njuter när jag går till Lidls och månadshandlar. Jag har en gammaldags nota samma nota månad för månad. Jag vet att jag spara sex hundra kronor varje månad. När jag tittar på påsknotan och njuter var gång jag ser den. Eller julnotan. Alltid samma högtid när man lyfter fram den.


När jag på fredagkvällen av finaste råvaror oxe, gris och kyckling lagar gourmemat ur min stora franska kokbok. Därtill köpper några flaskor gott vin för 125 kr st. Tänder kanelabern och stilla med andakt låter den goda maten berika mitt sinne. Det är att shoppa loss.


Min nyårshummer, "hummer termidor" är inte illa. Ungstekt vitlökspäckad entrcote är heller inte dumt. Alla goda skaer man kan göra ur Thaiköket.


Inte faen blir jag tillfredställd och njuter om jag köpt en skjuorta för tusen spänn eller byxor för två. Jag känner mig enbart dum. Jeans för 150 spänn med en påsydd lapp från levais. Ingen ser skillnaden. Inte heller ser di skillnaden när jag tar på mig ett par falska italienska solglasögon. Jag mår mycket bättre av att betalat 75 spänn för skräpet än 7345 skr. Den som köper skräpet dyrt är dum.


Det är som det står i min blogg Makten Till Folket innebär att människor gör goda val inte dumma val.


Ytlighet enfald som manifisteras i dagens konsumtionshysteri - shoppa loss - måste vi motarbeta. Det enda som hjälper är hjärnkraft.

Tack för idag 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards