Alla inlägg den 17 mars 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 17 mars 2008 12:05

CIVIL OLYDNAD




Jag har på gamla dagar blivit revolutionär. Jag hyllar civil olydnad som ett instrument att förbättra vårt land. När min elnota passerade tjugofemtusen kronor om året insåg jag att nu skall Tyska och Finska elbaroner inte ha mer pengar.


Jag har blivit miljövän och eldar med ved. Varje gång jag klämmer mig på ett vedträ eller när pannan trilskas och inte vill brinna då känner jag en inre njutning och tillfredställelse hellre detta än pengar till Fortum.


Byter lampor till energisnålt. Släcker alla lampor, kör så lite jag kan med elslukande maskiner, diskar för hand och duschar kallt. Sänker inomhustemperaturen till aderton grader. Tar på mig en tröja extra. Tänk så enkelt en tröja är en skottsäker väst mot Elbaronernas torpeder.


Ser redan nu att jag kan köpa en ny och energisnålare kyl och frys det är med sann skadeglädje jag gör detta vet att de bonusälskande Finska eldirektörerna betalar. Ingen skadeglädje är större än att lura elbaroner.


Nu har jag gått vidare i jakten på prisbaroner handlar på Lidls min matfaktura sjunker med nästan tusenlappen i månanden. Tänk att detta får ICA och Antonia Johnsson betala åt mig vilken underbar tillfredställelse. Men inte kan man handla på Lidls säger någon jo det kan man visst. Min gamle vän Jägmästaren från Tyskland har övertygat mig. Det går inte att sälja skit till ett kvalitetsmedvetet folk som Tyskarna säger han. Lidls har bra grejer. Ja miljoner Tyskar kan inte ha fel.


Nu har jag kommit underfund med att Lidls säljer svenskt kött billigare än någon annan de betalar  bönderna bättre än de svenska handelskedjorna. Så min olydnad gynnar svenskt landsbygd det gläder mig över hövan.


Numera går jag alltid en sväng till Lagernetto, ÖoB och Karlsson samt Hjem och Fix i Vetlanda. Ytterligare hundralappar sparas och jag börjar känna mig riktigt förmögen. Genom att jaga prisbaronerna  sparar jag närmare två tusen i månanden.


Jag köper Fonder hos Handelsbanken för sparade pengar. I den banken får inte direktörerna några bonusar alls därmed låter jag indirekt de andra bankernas bonushungriga direktörer betala. Det känns extra bra.


Men jag tar fem hundra och går till Thairestaurangen i Vetlanda och äter en nyttig byffé med grönskar och svenskt kött. Köper dessutom ett bra vin för strax över hundralappen och vet att nu får restaurangen på fina gatan betala.


Dressmans reaor står för mina kläder. Har aldrig varit så snyggt klädd som med Dressmans billiga produkter på rea. Buotiqen på fina gatan står för fiolerna. Jag har upptäckt att de fina butikernas kläder säljs även i Ullared till en sportstyver.  Det är pinsamt. Min gode vän i Indien berättade vad utpriset på en snygg klänning är när den lämnar fabriken i Indien. Under femtiolappen här kostar den nitton hundra. Skäms.


Nu har jag bestämt mig jag skall tillämpa civil olydnad mot systembolaget köpa sprit och vin ett bra stycke ner i Tyskland. Jag och min väns hela årskonsumtion på ett bräde. När jag handlar min alkohol där så vet jag att Anitra Steen och Anders Borg står för semesternotan. Jag får både semester och julsnapsen betald av systembolaget. Ingen snaps smakar bättre än den Anitra Steen betalat. Det är inte ens muta.


Och till sist alla pengar jag sparar är skattefria. Så jag sover gott om natten. Anders Borg kan utdebitera vilka skatter han vill men mina pengar kommer han inte åt. Bäst av allt inga inkomstuppgifter, behöver inte ha pengar i madrassen och kvitto på allt. Min vän skattmasen ler generat när han möter mig. Han säger som en glädjeflickan sa med dig blir det inga affärer. Nix jag tillämpar civil olydnad.


MTF

Brännelund – Eksjö



Lars Håkan Halldin

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards