Alla inlägg den 13 mars 2008

Av Lars-Håkan Halldin - 13 mars 2008 15:21

Javisst vi lever i ett fritt samhälle det är tillåtit att böra sig dumt åt. När jag hör talas om bländas blogg där flera hundra tusen människor  läser om puttenuttigheter, ytlighet och enfald. Företag sponsarar hennes blogg. TV:s debattprogram uppmärksammr skiten då undrar jag var tiog bildning eftertanke vägen.


Att konsumera står ju var och en fritt. När man upphöjt skiten till visdom och religion då börjar jag undra. Dessutom så mår man bra av  att shoppa loss. Nej nu är måttet rågat. Vart är ett samhälle på vägen när den unga genrationen tycker det är häftigt att shoppa losss.


När man hör att rikemansungarna på Stureplan går på krogen för pappas pengar och sprutar champange på varandra. Då måste jag fråga hur det är ställt med både förståndet hos pappa och ungarna.


Jag måste erkänna att jag njuter när jag går till Lidls och månadshandlar. Jag har en gammaldags nota samma nota månad för månad. Jag vet att jag spara sex hundra kronor varje månad. När jag tittar på påsknotan och njuter var gång jag ser den. Eller julnotan. Alltid samma högtid när man lyfter fram den.


När jag på fredagkvällen av finaste råvaror oxe, gris och kyckling lagar gourmemat ur min stora franska kokbok. Därtill köpper några flaskor gott vin för 125 kr st. Tänder kanelabern och stilla med andakt låter den goda maten berika mitt sinne. Det är att shoppa loss.


Min nyårshummer, "hummer termidor" är inte illa. Ungstekt vitlökspäckad entrcote är heller inte dumt. Alla goda skaer man kan göra ur Thaiköket.


Inte faen blir jag tillfredställd och njuter om jag köpt en skjuorta för tusen spänn eller byxor för två. Jag känner mig enbart dum. Jeans för 150 spänn med en påsydd lapp från levais. Ingen ser skillnaden. Inte heller ser di skillnaden när jag tar på mig ett par falska italienska solglasögon. Jag mår mycket bättre av att betalat 75 spänn för skräpet än 7345 skr. Den som köper skräpet dyrt är dum.


Det är som det står i min blogg Makten Till Folket innebär att människor gör goda val inte dumma val.


Ytlighet enfald som manifisteras i dagens konsumtionshysteri - shoppa loss - måste vi motarbeta. Det enda som hjälper är hjärnkraft.

Tack för idag 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards