Direktlänk till inlägg 25 mars 2008

ALLAH TAR AVSTÅND FRÅN USAMA BIN LADEN

Av Lars-Håkan Halldin - 25 mars 2008 07:52

ALLAH TAR AVSTÅND FRÅN USAMA BIN LADEN, TALIBANER OCH TERRORISTER


Jag känner rätt många Muslimer Islamister om du så vill. Flitiga rättroende människor. Snälla och artiga mot sin omgivning. Fyllda av förhoppningar att förverkliga sig själva i det nya landet. Har väl lite samma förhållningssätt till sin religion som du och jag. Lagom är bäst. Jo en skillnad är det de kan gå i en svensk kyrka och sjunga Den blomstertid nu kommer utan att få samvetskval. Tänk att vara så trygg i sin uppfattning och därmed tolerant. Respekterar en svensk Gudtjänstlokal.


De brukar le åt vår svenska politiska korrekthet som vill sopa religionen under mattan med hänvisning till att den är intolerant mot oliktänkare. Tom farlig för människor.


Detta får mig att fundera över Usama Bin Laden inte har han några likheter med de muslimer jag känner. Det mest intressanta är att muslimerna är mer förbannade på Bin Laden än vad jag är. Varför? Jo han drar skam över dem,  deras religion och han föder misstänksamhet mot dem som är Muslimer.


De brukar säga en död Bin Laden är det bästa för oss. Det är menar de inte tillåtit enligt deras tro att begå självmord, göra bilbomber, vara grym eller vara Taliban mm inget av detta finns täckning får i deras religion.


Man frågar sig vad är Bin Laden? En mördare och skitstövel enligt mina vänners uppfattning. Till och med ordet terrorist är för bra för att kalla honom. Han är en brottsling mot mänskligheten.


Men i det politiska korrekta Sverige är det liktydigt med fobi mot Islam om man kritiserar  Bin Laden och hans anhang. Låt oss konstatera människor har rätt att ha vilken tro de vill och skall inte kritiseras för detta än mindre förföljas. Ingen religion har ännu startat krig. Det har människor gjort. De har kidnappat religionen gjort sig till uttydare av dess yttersta mening krigat i gudars och guds namn.


När George Bush påstod att hade guds uppdrag att kriga i Irak gjorde han sig skyldig till att våldta vår kristna religion. Gud har aldrig haft några synpunkter på kriget i Irak. Samtalet med Gud får inte bli som man ropar i skogen får man svar.


I det fallet är ju Bush och Bin Laden lika korkade.


Hur skall vi bli kvitt terrorismen. Det finns bara en väg visa på demokratin och humanismens överlägsenhet. Med rättvisa metoder och polisiära insatser få dessa personer rannsakade och dömda. Det demokratiska inslaget i processen mot dessa grupper skall vara större än i vanlig demokrati. Visa öppet att dessa är skurkar som vill skada oskyldiga människor. De skall bli  dragna inför skranket och får en rättvis och demokratiskt förankrad dom. Bin Laden och hans gelikar är Blodtörstiga och så långt borta från Islam som man kan komma.


Att använda ordet Islamska terrornätverk eller Islamska terrorister är fel. De har inget med  Islam att göra Muhammed skäms för dem och Allah gråter i sin himmel. De är vanliga skurkar troligen psykopater. Tyvärr har vi ju i historien förr sett skitstövlar av Bin Ladens kaliber.


Det enda som hjälper är en utbyggd demokrati starka demokratiska institutioner som domstolar och polis men inte speciallagar och fängelser som får etnisk inriktning. Vill vi skjuta oss själva i foten genom att sätta likhetstecken mellan dem och Islam så gör det. Eller ropa på hårdare tag mot dem som påstår att de är krigare i islams namn. Det är de inte de är vanliga inhumana förbrytare som du hittar i alla befolkningsgrupper.


Islam är en religion som lever i hjärtat på människor som har skaffat sig denna tro. Visst Islam skall debatteras och analyseras. Den skall konkurrensutsättas av andra religioner osv. Det finns företeelser inom Islam som hör stenåldern till. Jag anser man skall förpassa sharialagar mm till papperskorgen öppet säga att Islams kvinnosyn är sunkig och ett brott mot de lagar som bla styr vårt land. Det finns  bara en väg det är det konstruktiva samtalet. Demokrati och humansim vinner i längden.


Vi måste ändock våga oss på att tala om att islam är en tro. Terrorism är onda människor som har kastat sin tro i papperskorgen och är ute efter egen makt genom gevärspipan. Gevärspipan är mer Gud än Allah hos dessa. Gör boskillnad mellan terrorism och muslimer.


Usama Bin Laden är förskjuten av Allah det törs jag ta gift på.


KOMMENTERA GÄRNA!



Lars Håkan Halldin

undereken@hotmail.com



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards