Alla inlägg under februari 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 10 februari 2010 22:10


Mmmmmmm mer sådant


Av: Redaktionen Höglandsnytt


Gott om höglandsbor på centerns riksdagslista

En av dem som siktar på att använda kryssen för att ta sig in i det politiska finrummet är Lars-Håkan Halldin från Ingarp i Eksjö. Han finns på åttonde plats på listan. Mycket beror naturligtvis på hur det över huvud taget går för centern – opinionssiffrorna har inte varit alltför lysande.

 

Men Halldin har onekligen förmågan att lyfta fram frågor som folk vill ha belysta och det kan kanske löna sig.


Framför sig har han Göran Lindell, f d kommunalråd i Vetlanda och nu regionförbundets ordförande, som gick in på en andra plats. Där finns också på en fjärde plats Leif Andersson från Gripenberg, Tranås.


I övrigt på kandidatlistan Anders Carlsson från N Sandsjö på en tionde plats, Gunilla Hjelm, kommunalråd i  Vetlanda men som i det här sammanhanget tituleras som dataingenjör. Hon har placerats på en elfteplats


Christina Hultman från Aneby är nummer 15, Per Eriksson från Stensjön nummer 18, Patrik Christierson från Hjärtlanda i Sävsjö nummer 20.


Längre ner hamnade Carina G Hördegård från Korsberg som nummer 23, Börje Wilsborg i Vetlanda som, nummer 24 och Mirjam Johansson, Sävsjö, placerades som nummer 25.


Brita Gjustavsson från Lommaryd i Aneby  avrundar som 27e namn centerns lizsta.


Av Lars-Håkan Halldin - 7 februari 2010 13:22

KAN JORDBRUKET    

ÖVERLEVA MILJÖDEBATTEN


Alla vänner som läser min blogg ni är välkomna till Nävelsjö bygdegård där jag talar om den centrala roll jordbruket kommer ha i miljöpolitik och energiproduktion. Jag skall även redogöra för den "heliga plikten" att odla beskriva brottet mot den goda jordbrukspolitiken med att lägga i träda och att personligen ligga i träda!!!!


 

VÄLKOMMEN TILL

ÅRSMÖTE MED NÄVELSJÖ LRF 


Styrelsen hälsar dig varmt välkommen till

Nävelsjö Bygdegård, Nävelsjö

Den 18 februari 2010  kl 19.00

       

Finns det någon framtid för det svenska lantbruket och varför är den  

Ekonomiska situationen som den är? Bönderna pressas från olika håll.


Anförande av Lars-Håkan Halldin, seniorkandidat till Riksdagen som har  

engagerat sig mycket i dessa frågor. Hans anförande följs av diskussion under  

Fikat men också frågor direkt efter anförandet.


Miljödebatten i samhället är viktig. Lantbruket de gröna näringarnas ägare ska

både vara den som tar hand om bilar och samhällens CO2 utsläpp men också i

Framtiden producera de alternativa energierna dessutom god mat. Mat energi  

och miljö/naturvård är de gröna näringarnas framtid.


Efter anförande och fika blir det sedvanliga årsmötesförhandlingar.


Välkomna till en givande kväll

Av Lars-Håkan Halldin - 7 februari 2010 13:09


Av: Redaktionen Höglandsnytt




Makten till folket

Att ge makt till människorna och över sig själva är viktigt och stort. Vi anser att i olika sammanhang med lagens hjälp ta makt från institution och politiker och ge till människor är den viktigaste politiska uppgiften. Att ta makt ger så mycket mer än själva egenbeslutet, det ger också ramen och ledstjärnan för hur samhällets skall planeras och bebyggas.
 
Det är viktigt att friheten aldrig får ske på bekostnad av medmänniskans lika frihet. Frihet är inte för de priviligerade, den är för alla.
 
Den stora utmaningen är friheten att få vara med i samhällsgemenskapen, känna sig behövd i arbetslivet. Det är detta som är utanförskapets kärna. Debatten om utanförskapet måste börja i ledet att arbetslivet och samhället behöver människor, som är ställda åt sidan. I dagens högpresterande samhälle så har det varit företagsekonomiskt lönsamt stoppa undan lågpresenterande i de förtidspensionerades utanförskap.
 
Friheten till arbete är den stora friheten som ett samhälle måste kämpa för. Låg, ja, extremt låg, arbetslöshet där valfriheten för den enskilde gäller, där jag kan välja ett jobb där jag vill, behöver inte krumbukta mig för att få ett. Arbetsgivarna får visa upp sin fantasi att bli attraktiva. Friheten till arbete betyder framåtskridande.
 
Frihet att ha trygghet från arbetslöshet vid sjukdom och åldrande är viktiga samhälleliga friheter. Att betala in till sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring och pension måste ses som en av de viktigaste åtgärderna för att skapa ett samhälle med långsiktig frihet. I frihetens ansvar ligger naturligtvis att inte missbruka dessa system. Men statsmakten måste se dessa pengar som privat egendom. Det gör kommuner landsting och företag.
 
I jämställdhetsdebatten frågar folk ofta “är ni feminister?”. Nej, svarar vi, det är för futtigt intet sägande och ett utslag av att på ytan vara politisk korrekt.
 
Svaret är djupare och viktigare, det handlar om mäns och kvinnors lika rätt och värde. Då har man helhetssynen. Vi brukar fråga företag och myndigheter varför inte män och kvinnor har lika lön. Portalparagrafen säger att män och kvinnor skall ha lika lön, samma rätt och värde i arbetslivet. Svaren blir ofta irriterande och ibland svävande.
 
Friheten till kunskap. En skola som inte är planerande med fyrkantiga glasögon. Den som vill ha en lugn harmonisk skola söker sig till våra fina landsbygdskolor. Friheten till kunskap är orsaken till varför vi skall hålla mobbare och bråkstakar kort. De inkräktar på den viktigaste samhällsmålsättningen - frihet till kunskap.
 
Friheten till vård är utomordentligt viktig. Jag skall kunna välja den läkare som botar mig från dag ett. Just friheten att inte bota är ett av samhällsgisslen i Sverige. Vi har inte botat i tillräckligt stor utsträckning och folk har blivit undanstoppade och glömda.
 
Nästa stora frihetsfråga är att organisera ett samhälle i "slow fox". Vilket betyder man måste hinna med familj vänner, barn och kärlek. Detta får aldrig bli en restpost i ett frihetsälskande samhälle.
 
 
Arbetslivet, liksom hundra meter på löparbanna, visar hur rekord blir dyrare och dyrare. Organisera verksamheterna i företagen så att tempot blir lugnare och hjärnkraften lyfts fram. Då ökar lönsamheten.
 
Bristen på hjärnkraft är en av frihetens största fiender. Vi har sett den på nära håll i finanskrisen.

ERLING JOHANSSON                        LARS-HÅKAN HALLDIN
 
Genuin centerpartist-                               Seniorkandidat till riksdagen


Av Lars-Håkan Halldin - 5 februari 2010 14:04


Till

Dig som vill kryssa Halldin till riksdagen

nr 8 på centerns valsedel i länet

 

MEDBORGARNYTT

Brännelund den 5 februari 2010

 

Vårdvalet en Centerfråga – ta makt från politiker ge till folket!

 

SOCIALDEMOKRATIN HAR INGET LÄRT

Socialdemokraterna går till storms mot vårdvalet i vårt län. Allt är fel men framförallt är det fel att det uppstår privata vårdcentraler. Jag konstaterar att Soc. Dem är de socialistiska värderingarna trogen. Allt nytt är farlig och i synnerhet om det är privat inom den offentliga sektorn.


Jag är inte förtjust när man ger bort offentlig egendom till privata aktörer det är fel. Det kan röra sig om skolor, sjukhus, barnstugor och mycket annat. Här är moderaterna klart oförsiktiga. Allt privat är bra menar framförallt de Nya Moderaterna. Ett ekonomiskt ansvarslöst förhållningssätt.


 Privata vårdcentraler blir offentligt finansierade med skattebetalarnas pengar. Det fantastiska som skett är att det uppstått tjugo nya vårdcentraler i vårt län. Vårdcentralen i Vrigstad är det klassiska exemplet. Det andra exemplet är att det är läkare på vårdcentralen i Sävsjö Om detta tycker socialdemokraterna är fel - synd om dem.


Det som händer nu som är helt förbluffande vi har läkare och kompetens ute på vårdcentralerna. Vårt eviga gissel har varit dessa ständiga läkarbyten. Dessutom läkare som är födda i vårt land, talar svenska och god Småländska utan brytning. Detta tycker socialdemokraterna är fel.


Jag frågar mig var har dessa läkare varit under alla år.


Det är jag som patient väljer den vårdcentral som har det bästa konceptet att bota mina krämpor. Man går ju inte till hovslagaren och ber om bot mot huvudvärk. Jag är helt övertygad om att sjuktalen i länet kommer sjunka drastiskt. Jag kan inte som många politiker påstå att botemedlet mot sjukdomar är att trixa med sjukförsäkringen sådant är homeopati. Jag är rätt övertygad att nu med vårdvalet finns en plattform för att rehabiliteringskedjan skall fungera. Läkaren auktoritet väger tyngst.


Det mest intressanta med vårdvalet är att nu får vi överproduktion av vård i vårdcentralledet. Det betyder priset för sjukvård kan sjunka. Alla konkurrensutsatta

marknader av den typ som sjukvården i primär ledet utgör leder till att de reala prissänkningarna slår igenom. Det blir inte dyrare som Soc. Dem påstår.


Jag trodde att åren i opposition skulle lärt Soc. Dem något. Det offentliga och stelbenta är inte bäst. Tyvärr fortsätter socialdemokraterna utmed samma linje farbror staten vet bäst och du medborgarna inordna dig och var tyst!


Nej jag och den framlidne Centerledaren Gunnar Hedlund har samma uppfattning ta makt från politiker och ge den till folket. Det kallas ”makten till folket” och är god centerpolitik.


Lars-Håkan Halldin

Seniorkandidat ©

Brännelund - Eksjö


Lars-Håkan Halldin

 

 


 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards