Alla inlägg den 22 februari 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 22 februari 2010 11:40

Publicerad

Höglandsnytt den 22 mars (ob)



Av: Redaktionen Höglandsnytt


 

 

Irene Wahlin har inget lärt


Allt nytt är farlig och i synnerhet om det är privat inom den offentliga sektorn.

Jag är inte förtjust när man ger bort offentlig egendom till privata aktörer, det är fel. Det kan röra sig om skolor, sjukhus, barnstugor och mycket annat. Här är moderaterna klart oförsiktiga. Allt privat är bra, menar framförallt de Nya Moderaterna. Ett ekonomiskt ansvarslöst förhållningssätt.
 
Privata vårdcentraler blir offentligt finansierade med skattebetalarnas pengar. Det fantastiska som skett är att det uppstått tjugo nya vårdcentraler i vårt län. Vårdcentralen i Vrigstad är det klassiska exemplet. Det andra exemplet är att det är läkare på vårdcentralen i Sävsjö
 
Detta tycker Irene är fel - synd om henne.  Även offentliga vårdcentraler måste gå med vinst inom det offentliga systemet annars måste skatterna höjas till 100 procent. Allt privat är farligt är tyvärr en fördom som du snarast skall bli kvitt.
 
Det som händer nu som är helt förbluffande - vi har läkare och kompetens ute på vårdcentralerna. Vårt eviga gissel har varit dessa ständiga läkarbyten. Dessutom läkare som kan vårt språk, talar svenska och god småländska utan brytning.
 
Det mest intressanta med vårdvalet är att nu får vi överproduktion av vård i vårdcentralledet. Det betyder att priset för sjukvård kan sjunka. Alla konkurrensutsatta
marknader av den typ som sjukvården i primärledet utgör, leder till att de reala prissänkningarna slår igenom. Det blir inte dyrare som Irene Wahlin påstår.
 
LARS-HÅKAN HALLDIN, c
Seniorkandidat Riksdagen
Brännelund - Eksjö

Av: Redaktionen


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards