Alla inlägg den 5 februari 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 5 februari 2010 14:04


Till

Dig som vill kryssa Halldin till riksdagen

nr 8 på centerns valsedel i länet

 

MEDBORGARNYTT

Brännelund den 5 februari 2010

 

Vårdvalet en Centerfråga – ta makt från politiker ge till folket!

 

SOCIALDEMOKRATIN HAR INGET LÄRT

Socialdemokraterna går till storms mot vårdvalet i vårt län. Allt är fel men framförallt är det fel att det uppstår privata vårdcentraler. Jag konstaterar att Soc. Dem är de socialistiska värderingarna trogen. Allt nytt är farlig och i synnerhet om det är privat inom den offentliga sektorn.


Jag är inte förtjust när man ger bort offentlig egendom till privata aktörer det är fel. Det kan röra sig om skolor, sjukhus, barnstugor och mycket annat. Här är moderaterna klart oförsiktiga. Allt privat är bra menar framförallt de Nya Moderaterna. Ett ekonomiskt ansvarslöst förhållningssätt.


 Privata vårdcentraler blir offentligt finansierade med skattebetalarnas pengar. Det fantastiska som skett är att det uppstått tjugo nya vårdcentraler i vårt län. Vårdcentralen i Vrigstad är det klassiska exemplet. Det andra exemplet är att det är läkare på vårdcentralen i Sävsjö Om detta tycker socialdemokraterna är fel - synd om dem.


Det som händer nu som är helt förbluffande vi har läkare och kompetens ute på vårdcentralerna. Vårt eviga gissel har varit dessa ständiga läkarbyten. Dessutom läkare som är födda i vårt land, talar svenska och god Småländska utan brytning. Detta tycker socialdemokraterna är fel.


Jag frågar mig var har dessa läkare varit under alla år.


Det är jag som patient väljer den vårdcentral som har det bästa konceptet att bota mina krämpor. Man går ju inte till hovslagaren och ber om bot mot huvudvärk. Jag är helt övertygad om att sjuktalen i länet kommer sjunka drastiskt. Jag kan inte som många politiker påstå att botemedlet mot sjukdomar är att trixa med sjukförsäkringen sådant är homeopati. Jag är rätt övertygad att nu med vårdvalet finns en plattform för att rehabiliteringskedjan skall fungera. Läkaren auktoritet väger tyngst.


Det mest intressanta med vårdvalet är att nu får vi överproduktion av vård i vårdcentralledet. Det betyder priset för sjukvård kan sjunka. Alla konkurrensutsatta

marknader av den typ som sjukvården i primär ledet utgör leder till att de reala prissänkningarna slår igenom. Det blir inte dyrare som Soc. Dem påstår.


Jag trodde att åren i opposition skulle lärt Soc. Dem något. Det offentliga och stelbenta är inte bäst. Tyvärr fortsätter socialdemokraterna utmed samma linje farbror staten vet bäst och du medborgarna inordna dig och var tyst!


Nej jag och den framlidne Centerledaren Gunnar Hedlund har samma uppfattning ta makt från politiker och ge den till folket. Det kallas ”makten till folket” och är god centerpolitik.


Lars-Håkan Halldin

Seniorkandidat ©

Brännelund - Eksjö


Lars-Håkan Halldin

 

 


 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards