Alla inlägg under oktober 2009

Av Lars-Håkan Halldin - 15 oktober 2009 11:27


Min kommentar


Tackar för ditt inlägg det är viktigt vi är många som slåss för landsbygden.


Lars-Håkan


Kommentar

Hej ! jag har just läst mittuppslaget i Smålandsbygdens Tidning ! Mackdöden är intressant, viktigt att stoppa för att värna om landsbygdens utveckling ! Utan att veta de formella och ekonomiska förutsättningarna vill jag nämna mobila stationer som alternativ till att flytta Q-star in till samhället. Visst kan även jag nära en förhoppning att centern ska bli en spjutspets i landsbygdsutvecklingen. Vänligen lasse björck

av lasse b igår kl 18:32


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Vill du prenumerera på mitt nyhetsbrev skriv bara till  undereken@hotmail.com

Skriv bara vill ha ditt nyhetsbrev och ditt namn.


Välkommen in i läsekretsen. Jag varnar dig jag kryper inte för överheten och argumenten är raka som

en Småländsk fura


Lars-Håkan

Av Lars-Håkan Halldin - 14 oktober 2009 15:59

JORDBRUKSMINSTERN SVARAR PÅ MITT BREV



Lars-Håkan!


Tack för ditt e-brev om den svenska mjölkproduktionen.


Regeringen arbetar ständigt för att göra det enklare, roligare och lönsammare att vara företagare. Jag har också förstått under mina resor i landet och i de kontakter som jag har haft att det finns en stor oro bland landets mjölkbönder. För närvarande ser vi över arbetsgivaravgifter och egenavgifter för att se om företagarna betalar rätt avgifter. Jag kan också berätta – som du kanske redan känner till – att EU-kommissionen har vidtagit åtgärder för att kompensera mjölkbönderna för den senaste tidens prisfall på bland annat smör, ost och mjölk. EU tog bort exportbidraget för smör, ost och mjölkpulver år 2007 eftersom världsmarknadspriserna då hade stigit så mycket att de inte längre var motiverade. Nu är situationen den omvända och sedan januari 2009 utgår återigen exportbidrag för mjölk och mejerivaror. Sveriges grundinställning är dock att vi ska verka för ökad marknadsanpassning.


Avslutningsvis vill jag betona att det finns all anledning för branschen att se ljust på framtiden. Vi i norra Europa använder av tradition många mjölk- och mejeriprodukter och den traditionen kommer att fortgå. Efterfrågan på mjölk och mejeriprodukter kommer att finnas även i framtiden.


Med vänlig hälsning


Eskil Erlandsson
Jordbruksminister

Av Lars-Håkan Halldin - 14 oktober 2009 12:03

UTDRAG UR MITT ANFÖRANDE VID INGARPS MÖTE


SVERIGES EKONOMISKA LÄGE 

Rättvisa och välfärd prövas de närmaste åren.

Soc. Dem förslag om förmögenhetsskatt är förödande. Den bidrager till att ytterligare kapital strömmar ut ur Sverige. Kronans värde utsätts för helt onödiga påfrestningar. Den driver upp de underliggande räntekraven på kapitalmarknaden som hushållen dyrt får betala när riksbanken drar åt ränteskruven. 



Förmögenhetsskatten kräver en intern räntenivå som är högre än kapitalmarknadsräntan och förmögenhetsskatten tillsammans. Det handlar om räntenivåer på närmare 9 % vilket säger sig självt är omöjligt. En stor finansiell inströmning av kapital skulle bryta den förtroendekris som kronan varit utsatt för.

Den Svenska ekonomin är inte i bra skick. Trots rapporter om förbättrad orderingång mm. Vi kan se bestående arbetslösheten som kan stiga till 12 % vilket är förödande och tar stora ekonomiska resurser i anspråk som skulle använts till investeringar och produktivitetsutveckling. Innan arbetslösheten är tillbaka på acceptabla nivåer kan ta upp till 5 år. Vi kan ha den värsta biten framför oss om man anser att en devalverad krona, arbetslöshet, stigande räntor och prisfall på hus är problem.



Kronans devalvering märks inte i vårt dagliga liv men alla har vi blivit fattigare. Exporten har blivit billigare och importen blivit dyrare. Vi märker det i turistnettot. Din semesterresa blir mycket dyrare.  Kvarstår att kronan devalverats ca 12 %. Den viktigaste politiska frågan är hur skall vi komma ned till 125 på indexet.  Det handlar om en smärtsam inre devalvering. Grunden för denna är att pengar strömmar in i Sverige från exporten och placerare vågar placera pengar i Svenska kronor.



Vägen tillbaka är törnbelagd. Vi måste av egen kraft pressa kronans värde från 143 på TCW index till 125. Skall vi gå med i det Europiska valutasamarbetet krävs en krona som värderas till under 120 på TCW index.


Vägen ditt kräver att vår exportindustri klara att sälja igen och att prisnivåerna anpassas till en krona som blir allt starkare annars är Sverige kvar i devalveringsträsket.


Den kommande avtalsrörelsen är helt avgörande för ekonomins utveckling. Det krävs ökade reallöner inom ramen för inflationsmålet eller ännu hellre den rådande inflationen. Det kan röra sig om nollavtal om inflationen är negativ.


Fortfarande är det bankerna som hänger över ekonomin som ett spöke som vägrar att ge sig av. Bankerna i USA och Europa kräver 4700 miljarder kronor i kapitaltillskott för att klara förluster, nedskrivningar och kapitaltäckning. Pengar som inte finns och som i första hand aktieägarna måste gräva fram.


Bonusprogram skall nog ingen ansvarskännande bankman ens tänka på.


Arbetslösheten ökar under kommande året till 12 % för att sedan vika. Den ekonomiska tillväxten är närmare minus -6 % vilket kräver i varje fall fyra år av god ekonomisk tillväxt för vi skall vara tillbaka på samma BNP-tal som 2007.


Det som krävs är en regering med stark majoritet i riksdagen och med ett öppet sinnelag griper sig an problemen. Jag anser nog att en fortsatt regering med alliansen är det bästa för Sverige trots smärre politiska skönhetsfel.

 

 

Brännelund - Eksjö



Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen


Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se







Av Lars-Håkan Halldin - 7 oktober 2009 10:14



Min kommentar.


Beundrar din saklighet och ordrikedom. Slaveri och människohandel skall bort det arbetar jag för. Om Fi och miljöpartiet stöttar dessa värderingar om humanism tycker jag är bra!! Humanismen får aldrig sättas i bakvatten....glöm inte det är detta som diskussionen om protsitution handlar!!!!!

Lars-Håkan


Det var som tusan!
Det tog oss nästan två tusen år att få ut prästerna ur våra sängkamrar.
Vi fick in en komunissa, nu FI-ledare, en miljöpartissa och nu vill du som centerpartist in i riksdagen och samma sängkammare!
Jag säger bara en sak. I min sängkammare har ni inget att göra-DRA ÅT H-VETE.

av Peter Wagenius igår kl 22:58



Klipp ur Jönköpings Posten  09 10 06 (Oblib)

Klipp ur Höglandsnytt 09 10 06 (Ob)

Klipp ur Smålandstidningen 09 10 09, (Ob lib)

Klipp ur Smålands Folkblad 09 10 09, (Soc Dem)







Brev till Hanna Vagenius © 

 

Kära partisyster

 

NÄR DET GÄLLER SEX DÅ HAR GUDRUN SCHYMAN OCH JAG SAMMA UPPFATTNING

 

Sex är en tabubelagd fråga. Prostitution är mycket tabubelagd nästan inte nämnbart. Att kvinnor sålt sex påstås vara världens äldsta yrke. Så långt kan historien ha rätt.


Sedan kommer frågeställningen hur har vi sett på sex genom tiderna och där har historien varit motsägelsefull. Kvinnor som sålt sex har bestraffats medan männen genom historien gått fria. De enda i mansväg som fått känna av lagens långa arm har varit den fattige. Fattiga skall inte köpa sex.


I Sverige har vi infört sexköpslagen vilket innebär att män som köper sex bestraffas med böter och i värsta fall fängelse.  Uppträder män och kvinnor som hallickar och säljer sex i bordellform är straffen hårdare och annorlunda.


Då är frågan skall vi vara fördomsfria och konstatera att män och kvinnor äger sina kroppar och gör vad de vill med dem. Det skulle ju vara den naturliga reaktionen så skall ett gott samhälle vara.


Nu har vi  många andra regler och lagar som reglerar varandet och havandet mellan människor. Jag menar att en sexköps och sexsäljlag skall införas där samhället säger ifrån hit men inte längre.


Kommer vi åt alla problem med denna nya lag nej det gör vi inte. Sexförsäljning via internet kan vi nog aldrig reglera med detta. Jag är inte främmande att skärpa


kopplerilagstiftningen att Hotel och dylika övernattningsställen straffas om de tillåter upprepad prostitution inom sin hank och stör. Jag är vidare inne på linjen att en fördjupad lag kring köp och säljlag av sex kompletteras med rätt till skadestånd inom en lång fastslagen preskribitionstid.


Vi kommer inte åt alla problem men vi ger en klar signal till den unga generationen detta tolererar vi inte. Bilden av den lyckliga horan kan du se i varje storstad. Det är inte lycka det är sexförsäljning för att få en narkotikafix.


Till och med kvinnor som är lyxprostituerade är så  ärliga att de menar slaveri, människohandel med människor och eländet som gatuprostitution borde lagregleras men inte dem själva. Ja det är motsägelsefullt. Men samhället måste om det skall bli ett gott samhälle sätta gränser. En sexköp och säljlag skall gälla alla.


När det gäller sex har Gudrun Schyman och jag samma uppfattning. Nu är det ju så att gud gett oss den största gåvan kärleken och sexlivet låt oss njuta av den gåva den är ingen handelsvara.


De som far illa av hårdare sexlagar är en liten minoritet som vi kan ge en hjälpande hand på annat sätt.


 


Brännelund - Eksjö





Lars Håkan Halldin


Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Av Lars-Håkan Halldin - 5 oktober 2009 12:59


EU GAMLE TRÖTTE VÄN

Skall EU få trovärdighet i framtiden måste folkomröstningar tillämpas i alla medlemsländer en och samma dag när ett fördrag ska godkännas. Klarar inte fördraget folkets granskning får nog det middagsätande sällskapet i Bryssel fundera varför.


Jag tycker att nästa fördrag skall handla om att avpolitisera Bryssel. Frågor som Unionen lägger sig i,  som är löjliga och frågor som inkräktar på staternas suveränitet måste lösas en gång för alla. Ett väl utarbartat fördrag om detta skulle ge EU den ligitimetet de behöver. För ärligt jag och många med mig som gillar Europatanken, freden och frihandeln men kafferepet i Bryssel drar vi lite på mun åt. Det liknar mer julfest hos de sju dvärgarna när oskulden är på besök man undrar vad dvärgarna tänker....fniss


Konstaterar att Irland sa ja av blotta förskäckelsen. Nu när vi nu fått en viss ordning på EU med en ordförande förhela maskineriet och ett  slut på dessa idiotiska halvårsordförandeskap som är ett enda sex månader långt utdragit kafferep till föga nytta.

 


En ordförande i Bryssel är bra. Men alla nya fördrag måste gå till folkomröstning en och samma dag i hela unionen. Blir det nej är det inte fel på folket utan EU. Var och en som är sunt reflekterande begriper att EU lägger näsan i blöt i alldeles för många frågor.


Sedan en mycket allvarlig fråga Sverige är medlem i en union med två kärnvapenmakter. Jag frågar (vet ej) i ett allvarligt krisläge kan Engelska u-båtar avlossa kärnvapen på svenskt terrotialvatten. Vad är alliansfrihet och neutralitet värda då.....frågas....??????? Eller är det en Harrisburgfråga???


Av Lars-Håkan Halldin - 5 oktober 2009 11:51

 


Välkommen till en politisk kväll i Ingarps Nya Missionskyrka




 



Välkommen till en politisk kväll i Ingarp


INBJUDAN

Höredacentern har härmed nöjet att inbjuda dig till en intressant politisk kväll


På temat

”Bonden som ledde Sverige” en vänbok till Thorbjörn Fälldin Centerledare, statsminister och den förste som bröt Socialdemokraternas regeringsinnehav efter mer än 40 år

Under kvällen får vi också möjlighet att titta på den nybyggda vackra missionskyrkan i Ingarp


Tid: Söndagen den 11 oktober kl 19.00   - Plats: Missionskyrkan i Ingarp



Medverkar gör

Förf. Håkan Larsson f.d Riksdagsman och Chefsredaktör för Östersundsposten. Bördig från Skärstad, författare till vänboken om Thorbjörn Fälldin

Pastor Jan Eric Larsson pastor i Ingarps församling

Lars-Håkan Halldin, Centerprofil från Brännelund


PROGRAM

19.00   Välkommen till Ingarps Missionskyrka. Visning av nya kyrkan

Pastor Jan Eric Larsson


19.30    Thorbjörn Fälldin Bonden som ledde Sverige

Föredrag av Håkan Larsson, Östersund


20.30   Politik med rättvisa förtecken för stad och landsbygd

Föredrag av Lars-Håkan Halldin, Brännelund


21.15   Fika, samtal och gemensamma tankar



Varmt välkomna hälsar Höreda Centeravdelning


Carl Gustaf Liderfelt                                                    Lars-Håkan Halldin

Av Lars-Håkan Halldin - 3 oktober 2009 15:47




Mattias tack för din vänliga förfrågan

Du har rätt men anka kan man köpa på ICA både i Eksjö och Vetlanda städer inte så stora som  som Hässelby. Men helst köper man dem av någon lokal jägare i jakttid. Vi bor inte i ödemarken. Dessutom inser ICA att Maxi kan etableras även hos oss. Flera andra butiker som konsum och små livsmedelsbutiker tillhandahåller anka. Vi är inte kulinariskt obildade utan snarare mer bildade än Stockholm som bara i stort består av onyttig snabbmat. Här nere lagar vi mat inte köper färdiga snabbrätter som man sätter in i Micron.

Lars Håkan



Å, vad frestande, men Du; Skall vår lokala handlare överleva så tycker jag det är OERHÖRT stötande med en Center som gör reklam för att åka till storstaden och handla (ICA MAXI)...

av Mattias Andersson i förrgår kl 16:12

ANKA PÅ MITT VIS

From Oak Lake County



Vi Smålänningar är ju Sveriges Japaner flitiga sparsamma och rättvisa. Nydanare på alla områden det är vi som bygger framtiden ur det karga men vackra landskapet.


Vi har satt salt Sill, Isterband, Köttbullar, Kräftor, Lax och Krösamos mm på den kulinariska agendan. Hela världen äter isterband, krösamos och köttbullar. Vi tackar världsmedborgaren och Smålänningen Ingvar Kamprad för detta.


Nu tänker jag skriva om anka på mitt vis. Säkert något inte alla kockar gillar men jag gillar den anrättningen det räcker. Dessutom anka är inte speciellt dyrt. En djupfryst anka hittar du hos ICA Maxi för 195 kr ca 2,5 kilo.


ANKMIDDAG


ENTREDRINK 

Kall Spansk mousserande vin i vackra glas.


FÖRRÄTT 

Mitt förslag är ostron naturelle med citronskivor och ett gott vitt vin


RECEPT

 6 personer


Köp ett tjugotal ostron från din fiskhandlare. Låt han öppna dem åt dig. Ok inte billigt men gott.


Gör så här

Lägg ut tre ostronhalvor till varje person några citronklyftor och ett glas gott vitt vin sedan löser sig resten självt. Vill du göra det lite extra fastligt dra ut något serveringstips på internet som du lägga på varje tallrik med en servettring runt.,


VARMRÄTT 


RECEPT

6 personer


2,5 kg anka


MARINAD

Ankan blir jätteläcker om du lägger den i marinad några dagar före anrättningen. Tina först den i kylskåpet. Gnid in den med salt och peppar marinera därefter.


2 dl Oystersås

2 dl Teri Yakisås

0,5 liter gott torrt vin.

1 st. god söt apelsin


Blanda marinaden väl! Tag ut påsen med krås och sprätt upp den. Lägg den fint uppskurna apelsinen inuti ankan. Lägg ankan tillsamman med kråset i en femliters plastpåse häll på marinaden. Sug ut luften i påsen och förslut den väl och låt den ligga i kylskåpet två dygn.


När du sedan tar ut ankan från påsen spara marinaden.

Sätt ankan i en eldfast form form salta och peppra ngt. och ugnsstek den på ca 85 grader under 6 – 7 timmar. Ös ankan med jämna mellanrum.


Marinaden kokar du upp med en till två tärningar av mörk köttbuljong några lagerblad och en fint skuren vitlök. Du låter anrättningen sjuda svagt under några timmar. När den är färdigkokt så låter du såsen dra sig till en halvtimma innan du är klar med ankan. Sjud en halv liter grädde och späd grädden med grundsåsen till den fått angenäm smak. Red såsen lätt med majsenamjöl.


Tranchera ankan vackert i skivor. Detta moment kräver en del övning men med tålamod går det bra.


Ca 5 dl marinad

2 st. tärningar av mörk oxbuljong

2 st. lagerblad

0,5 liter grädde

1 – 2 klyftor fin vitlök

Salt och peppar

1 – 2 msk lättlösligt majsenamjöl.

Ris till sex personer helst japanris eller jasminris se ..not …i slutet av detta recept. recept.


GRÖNSAKSSALLAD

Gör en sallad på blandande grönsaker.

  • Salladskål
  • Tomater
  • Gurka
  • Lök
  • oliver
  • 1 påse fransk dressing uppvispad i olivolja och ngt vatten.

VIN

Anka är en sprallig och lite ovanlig rätt i det svenska köket men mycket god.

Jag föreslår att vi dricker två viner till denna anrättning. Börjar med en Beaujolais Nouveau ett ungdomligt vin som är som den unge centerpartisten fylld med ambitioner man kan aldrig vara riktigt säker vad den hittar på. Smaken är olydig från rent himmelsk till att det är något väldigt spetsigt och strävt i munnen. Men vinet har charm och luktar ofta himmelskt.


Sedan går vi över till Beaujolais Patriark den mogne centrpartisten som vägleds av god uppfostran och rättvisa. Vinet är som namnet säger vinsortens patriark. Den har ädelhet och mognad och släpper från sig smaker och dofter på ett värdigt sätt som förädlar ankans smak och gör middagen till något minnesvärt.


GLÖDGAD SNAPS

Denna snaps är inget tvång till ankan men ger den östrländska mystiken en bekräftelse. Hur gör man då glödgad snaps. Köp en halv flaska renat inget annat duger. Späd det med ca 20 cl gott kranvatten. Sjud till du nått ca 75 grader. Häll det glödgade brännvinet i en vacker kanna som du ställer över värmeljus.


Serveras i höga snapsglas. Man kan dricka snapsen i flera omgångar eller i ett drag. Men den österländska seden bjuder att man skålar tillsammans. Smaken är mycket påtaglig men bryter med ankans delikata smak och ger en fin eftersmak. Efter man druckit sin snaps ropar man unisont Banzai  ”vi överlevde” eller seger du kan ge ordet vilken betydelse du vill.


EFTERÄTT

Har kvällen avlöpt lyckat kan man anstränga sig lite ytterligare och göra lite ungnsbakade persikor.


Köp konserverade goda persikohalvor. Gör en god vaniljsås använd gärna lite av den goda persikosaften till såsen. Häll smeten i en ugnsfast form och lägg ned persikorna i blandningen. Övergjut dem med marängsmet. Marängsmeten gör du av ägg och socker. Ugnsbaka tills marängen fått vacker färg och form. Till detta dricker vi ett glas god Sherry som gifter sig väl med efterrätten.


KAFFE MED AVEC

Ja bara svart kaffe med en god konjak sitter inte fel som avrundning på kvällen. Ha gärna tunna cigariller i beredskap som avnjutes utomhus


VEM BJUDER MAN TILL ANKMIDDAG

Ja det borde ju vara den ypperliga måltiden för den som är lagd åt det vegetariska hållet. Ankan är förädlad spannmål och gräs av rikaste kvalité. Beteendet att föda upp anka i stora farmer där djuren far illa har ännu inte nått denna produktionsgren.


Middagen har lite av Österlandets mystik över sig

jag tror att en middag av denna typ kräver gäster som är lite nyfikna på tillvaron i stort som tar det främmande köket som en utveckling av det egna jaget.


Placeringslista är alltid bra.


Dukning skall vara på Österländskt vis stram. Gästfriheten skall lysa upp det strama rummet inget bjäfs. En trevlig kandelaber till vita dukar och servetter kan ge måltiden både lyster och mystik. 



KONVERSATIONEN

I och med att maten är okänd för de flesta löser sig samtalet självt. Anka kräver lite rikligt med vin så Ramlösa som bordsvatten är inte helt fel. Ramlösan är de alkoholfria dryckernas kung och drottning gifter sig väl med de flesta förrätter och varmrätter.


Men den strama inramningen på Österländskt vis innebär att man har ett värdigt uppförande det är hjärtat hjärna och själen som styr samtalet inte vinet.


Gäster som jag skulle vilja ära som goda Smålänningar

Ingvar Kamprad och Ikea, Caroline Klyft, Kalmar FF, WMS Elit, Hv71, Lotti Knutsson och Carl Von Linné


Not 1.

Att koka ris på Japanskt vis


För att få ett gott ris krävs gryn av hög kvalité, framför allt skall de vara färska. I Japan köper man oftast ris i lösvikt och det är nästan omöjligt att säga om det är färskt eller inte. Det får du inte reda på förrän det är tillagat. Gammalt ris kräver längre koktid och har sämre smak.


Man skall alltså inte lagra ris i skåp för länge. I Sverige köper vi ris i förpackning och det håller oftast hög kvalité, vilket gör att man kan lita på samma resultat gång på gång.

Okokt ris innehåller ca 15% vatten och kokt ca 65%. I riset finns 70% stärkelse som vid kokning ombildas till dextrin.


Om man vill äta ris med pinnar måste man välja rätt ris och koka det på Japanskt vis. Bäst är om man gör en blandning på lika delar långkornigt och lika delar rundkornigt, men det får inte vara behandlat. Man börjar med att skölja riset snabbt och med mycket vatten. Efter sköljningen lägger man riset i blöt. Det gör man för att riset skall svälla. Man skall låta det stå mellan en halv och två timmar, men det gör inget om det står längre för det tar inte åt sig mer vatten än en viss mängd.


Kokningen bör inte ske för snabbt, för då blir ytan mjuk och kärnan hård. Mängden vatten bör vara 5dl till 2dl ris. Gammalt ris fodrar mer vatten och nytt något mindre. Sjud upp utan lock, sänk värmen till något lägre än medel och koka ca 10 min under lock. Stäng av och låt det stå 5-10 min. Riset suger då upp allt vatten.


Servera gärna ur en träskål. En obehandlad skål suger upp eventuellt kvarvarande vatten. Små skålar är lämpligt att äta ur.



Ha en lyckad kväll


Smaklig måltid

Av Lars-Håkan Halldin - 2 oktober 2009 11:56


VI SKALL SEGRA ÖVER ORÄTTVISAN!

Det känns skönt att allt fler i svenska samhället förstår min kritik av Jobbskatteavdraget. Det är dyrt ovetenskapligt och är inte någon drivkraft för fler jobb utan Moderaternas önskescenario för sänkta skatter. Riktad skattesänkning till deras väljare som farfar betalar det är skamligt mycket skamligt.


Lars-Håkan Halldin



SPF säger nej till fler jobbskatteavdrag - klicka här för att läsa SPF:s remissvar

En pensionär betalar högre skatt än en förvärvsarbetande.

Alliansen säger att fler länder än Sverige har jobbskatteavdrag och att det inte är så konstigt. Det är nog riktigt men… Världsbanken har studerat 53 länder (skriften Pensions Panorama: Retirement-Income Systems in 53 Countries) och funnit att Sverige är det enda land där en pensionär vid lika inkomst betalar högre skatt än en förvärvsarbetande. Hur kommer det sig att andra länder kan ha ett jobbskatteavdrag utan att pensionärerna där får betala högre skatt?

Skattetabell 31





Inkomst per månadSkatt för

förvärvsarbetande

Skatt för

pensionär

Skillnad     

per månad

11 001- 11 1002 0972 637540 kr
13 001 - 13 1002 6993 319620 kr
15 001 - 15 1003 3024 001699 kr
17 001 - 17 1003 9054 683778 kr

SPF har gång på gång påpekat orättvisan men också sagt att förbättras äldres ekonomi så går konsumtionen upp, affärerna får sälja mer och kan anställa fler arbetslösa dvs. arbetslinjen stärks. För att visa att detta är ekonomiskt möjligt arbetade SPF fram ett eget skatteförslag tillsammans med bl. a. tidigare budgetministern Ingemar Mundebo och professorn i skatterätt Gustav Lindencrona. Läs brevet nedan.


Brev till Finansminister Anders Borg och till Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson


En obegriplig orättvisa från Regeringen


Vad händer med våra pensioner?


SPF kräver: Lika skatt för pensionärer och inkomsttagare


Pressmeddelande: Arbete ska alltid löna sig

Publicerad: fredag 02 oktober 2009

© 2009 SPF

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards