Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

ALANALYS AV CENTERNS VALRÖRELSE OCH POLITIK 2010 - En gräsrots analys av det parti han älskat ett helt liv -

Av Lars-Håkan Halldin - 27 januari 2011 11:48

Brännelund den 27 januari 2010

 

PRESSMEDLANDE

 


VALANALYS AV CENTERNS VALRÖRELSE OCH POLITIK 2010

-  En gräsrots analys av det parti han älskat ett helt liv -

 


Frågan som måste besvaras i alla valanalyser varför röstar 93 % mot oss i de allmänna valen. Varför har vi sedan 1976 tappat mer än en miljon väljare och vilka är deras bevekelsegrund att aktivt rösta mot oss idag.


Jag vill hävda vår tillbakagång är större och allvarligare än socialdemokraternas.  


Svaret på frågan är: Något eller några fel har vi gjort under resans gång annars hade väljarna stannat kvar? Kan vi besvara den frågställningen rätt definiera våra brister och åtgärda dem då har vi framtiden i våra händer.

 

Många gånger brukar vi klaga på att vi inte synts och hörts. Vi har synts och hörts tydligt. Vi kan inte klaga på att inte media uppmärksammats oss. Men för vad har de uppmärksammat oss. Inte som småfolkets kamporganisation i varje fall


När man går igenom landsortspress och rikspress ser man att det är nog inget parti som synts så mycket som Centern i landsorts och i regionalpressen.  De artiklar som refererat CKF:s kyrkkaffe eller tårtkalas i Vedbo CKF har varit neutrala och mycket bra.


Felet sitter inte i själva politikens innehåll utan vår egen oförmåga att göra frågorna trovärdiga, och göra det trovärdigt att vi klarar driva frågorna och att vi inte förhandlar bort kärnan i politiska uppgörelser.


Det är just detta som är orsaken till att vi inte ökar i politiskt förtroende!.

 

 

Vi förmår inte göra trovärdigt att vi klarar genomföra kärnan i vår politik. Varför i all värden skall man då rösta på Centerpartiet?

 


Om vi analyserar vårt valresultat ingående är det bland våra kärnväljare vi tappar mark. De känner inte igen sig i vår organisation.


Regeringskretsen, partistyrelse, riksdagsgrupp och riksorganisation må bestå av skickliga medarbetare men de känns främmande fåglar i ett parti som har haft fötterna i myllan.


Vår ideologi har känts förvirrad våra regerings ledamöter anträtt en irrfärd högerut. Bland kärnväljarna gick det aldrig skapa någon entusiasm för nya Centern. De vill ha centern som den varit.


 Vi har under en trettioårsperiod  tappat mycket väljare vänsterut. Till Soc. Dem och miljöpartiet en och annan har gått till vänstern. Vi har tappat till KD och moderaterna. En tydlig väljarström har vi tappat till SD. Trots att de inte har någon uttalad landsbygdspolitik.


Frågan är varför tappar vi. Vi kan inte skylla på Moderaterna eller Soc. Dem. utan på oss själva. Centern äger sina egna problem.


Hur vi vrider och vänder på problemet har väljarna uppfattat att vi i det interna regeringsarbetet inte varit tillräckligt skickliga. Bilden utåt har varit det är Moderaterna som håller i taktpinnen. Att vi inte märks så det ger genomslag är något som vi som Centerpartister bär det fulla ansvaret för. Vi har offrat Centertonen på borgfredens altare.


Skall vi kunna återvinna väljare som gått till olika partier och tala förstånd med dem som hamnat hos Moderaterna och SD. Då måste vi börja uppfattas som trovärdiga det vill säga ha program för dem vi vill vinna och ha politiker som står för och kan genomföra det vi lovar.



Önskar du tal del av vad jag skrivit beställ då rapporten genom att skriva till min E-postlåda   undereken@hotmail.com så får du en e-postkopia.


  Lars-Håkan Halldin

  Oberoende Centerpartist

  Brännelund 575 95 Eksjö

  Telefon 0381 – 401 76  -   mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

  E-post undereken@hotmail.com 

   Min Blogg http://maktentillfolket.bloggagratis.se<...atis.se




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards