Foto: Absolut Company
Senaste inläggen
Min kommentar
Detta är Centergodis vi har visat att alternativa motorbränslen är framgångsrika.
Den som inte kör på E 85 i år bör gå på ekonomisk rådgivning. Man tjänar en krona milen. Försäljningen ökar trots att folkpartiet motarbetar de alternativa bränslena med händer och fötter.
Notera det. Om siffrorna stämmer att bensinen minskat med 7% på årsbasis har de svenska koldioxidutsläppen minskat med prel 2.3 miljoner ton det är i stort 4% av det total utsläppen av kodioxid i Sverige. Kom inte och säg utan att etonolen gör verkan och räddar vår miljö. Lägg därtill den 5% inblandningen av etnol i bensinen och den nya biodieseln. Konverteringen av bränslen går snabbt och blir framgångsrik om prisinstrumetet får verka. Låt bli beskattning som den rödgröna röran föreslår.
Lars-Håkan
Lars Håkan Halldin ©Seniorkandidat till Riksdagen Brännelund, 575 95 Eksjö Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76 http://maktentillfolket.bloggagratis.se | |||
MIN KOMMENTAR
Bra middag kanske två frågor i kanten för kall Grön ärtsoppa med kalixrom. Och havskräfta. Jag misstänker Stefano Catenacci gjort detta med elegans.
I övrigt lysande middag. Går man igenom middagen kan man laga den själv med lite genvägar utan det blir sämre. Gå igenom recepten noga och ta den tid det skall ta.
Lars-Håkan Halldin
Bröllopsmiddag Stockholms slott den 19 juni 2010
MATSEDEL
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås
Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky
Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad
Champagne Pommery 2000 Grand Cru
Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault
Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot
Château Simon 2007 Sauternes
VÄLKOMMEN TRÄFFA
Lars-Håkan Halldin seniorkandidat till riksdagen
Erling Johansson, seniorkandidat till kommunfullmäktige
Vi står på Stora Torget i Eksjö på lördag den 19 juni kl 10 – 14
Vi vill föra det lågmälda och intellektuella samtalet med dig utan propagandistiska inslag. Vår affischer syns tydligt.
Ställ frågor om kärnkraft mm vi svarar
Vi ser fram mot att få samtala med dig visa varför vårt parti är bäst och varför vi vill representera dig
VÄLKOMMEN
Lars-Håkan Halldin ( C )
Seniorkandidat till Riksdagen
MIN KOMMENTAR
Detta kallar jag landsbygdsutveckling. Produktionen för närmare 30 - 50 gårdar säkrad för överskådlig framtid. Ett spännande alternativ vore om man gjorde en ekologisk Absolut.
Ok vi äter inte upp grödan men vi dricker upp den och den hamnar liksom på samma ställe ändock!!!!
Produktionen är mycket klimatsmart. spannmålen binder åtskilliga hundratusen ton koldioxid.
Dessutom får vi drank som motsvarar en avsevärd areal soya. Drank från brännvins produktion har ett bättre energivärde än soya. Dessutom sparar vi regnskog genom detta.
Halmen som blir över motsvarar i varje fall närmare 40 miljoner kilowattimmar.
KLIPP UR ATL DEN 17:e juni
Absolut Company vill dubbla produktionen av vodka vid bränneriet i Tings Nöbbelöv i Kristianstads kommun, skriver Sydsvenskan. En välkommen nyhet för regionens veteodlare. Foto: Absolut CompanyAbsolut vill dubbla produktionen
Att få en vattendom är ett projekt på flera år, säger Krister Asplund, produktionsdirektör vid Absolut Company, till tidningen.
För dubblad produktion kommer det inte bara att behövas en vattendom. Investeringar vid produktionsanläggningarna måste också genomföras.
Även mängden vete som köps in måste dubblas, vilket torde vara en välkommen nyhet för odlare i regionen.
- Vi använder oss nästan uteslutande av vete från Skåne, säger Kerstin Karlström, produktionschef i Nöbbelöv, till Sydsvenskan.
ATL.nu
info.atl@lrfmedia.lrf.se
Högtidsmiddag vid
Giftermålet mellan Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel.
Jag vill börja denna högtidsmiddag att kungöra i och med att Kronprinsessan Viktoria ingått äktenskap med Prins Daniel har konungaätten Bernadotte dött ut och den Westlingska Kungaätten är numera Monarkins överhuvud. Leve den Westlingska kungaätten
Om jag är så mycket Rojalist det vet jag inte. Men nu har vi i princip folkvald kung då får vi stå ut med det. Om vi skulle införa folkvald kung skulle den numera välbekanta Westlingska kungaätten vinna en ”landslide” Två tredjedels majoritet.
Måltiden
Måltiden är komponerad med utgångspunkt från att det skall vara högtidligt, orginellt men svenskt. Vi byter ju inte kungaätt varje dag….ler
------------------------------------------------------------------------------
MATSEDEL
DRINK
Entrédrink på ett spansk mousserande vin
FÖRRÄTT-
Sillröra
Öl och liten snaps
VARMRÄTT-
Tjälknöl på Entrecote, fläskkarré och ryggbiff.
Rödvinssås
Hasselbackspotatis
Sparris
Rödvin på Beaujolais Patriark.
EFTERÄTT
Inkokta päron
AVEC
Svart kaffe och varm cognac
DRYCKER
Pilsner, snaps, sekt, Beaujolais Patriark, Château du Levant 2004 ,
sherry och konjak
-----------------------------------------------------------------------------
Recept på bröllopsmåltid.
DRINK
Ett god spansk mousserande sekt ur det Spanska Vinsortimentet som har bättre champagne karaktär än ursprungsvinet champagne.
FÖRRÄTT
SILLRÖRA
1 burk löksill
1dl Creame Fraiche
1 dl majonnäs
2 – 3 dillvippor nerklippta i röran
1 vippa med persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1dl hackad gul lök
Rejält med gräslök
Salt och peppar efter behag.
Anrättningen lägges upp på rostat vitt bröd som skurits i hjärtan
Till detta dricker vi en torr pilsner och en god snaps 4 cl
1 kg fin entrecote
1 kg fläskkarré
1 kg ryggbiff
Gnid köttet med lite salt och peppar häll på ett gott rödvin.
Lagra köttet i tre skilda plastpåsar under 3 dagar. Kylskåpskallt.
Frys in köttet 3 – 5 dagar
Stektina köttet under 8 timmar i ugn 75 grader
Lägg det sedan i lag
MARINAD
Till tjälknöl
2 l vatten
1 ½ dl salt
½ dl socker
4 - 5 grovhackade vitlöksklyftor
10 svartpepparkorn
2 dl färska örtkryddor
eller 2 msk torkade
(timjan, rosmarin, basilika, gräslök, persilja...)
Gör så här
Blanda vatten salt socker och kryddor.
Koka upp lagen låt lagen sjuda under någon timma Låt den svalna
Häll lagen i en plastpåse tillsammans med den färdiga svala tjälknölen Låt varje kött bit ligga i var sin lag under ett dygn
RÖDVINSSÅS
1- 2 dl god olivolja
1 kg märgben
Mörk oxbuljong
5 dl kraftigt rödvin
5 dl vatten
3 lagerblad
2 dl god sherry med lite söt karaktär ngt balasmovinäger
2 dl tomatpuré
Sambal Oelek
Salt och peppar efter behag
Gör så här
Stek märgbenen i Rikligt med god olivolja
Koka av märgben i vatten, rödvin, lagerblad, nejlikor och mörk buljong under tre timmar.
Tillsätt några dl tomatpuré, sherryn och Sambal Oelek
Låt det sjuda/ koka svagt under två timmar
Smaka av med salt och peppar
Koka in så såsen blir simmig och får en angenäm smak. Smakens Boke och karaktär hänger på dina smaklökars finkänslighet.
Sila av noga. Homogenisera såsen med mixer. Gör detta grundligt
.
Till detta äter vi Hasselbackspotatis
Lägg en vacker spegel av sås
Rulla de lövtunna skivorna av varje köttsort till vackrar roulader. Garnera med vacker sparris.
Sparrisen kokas i saltlag och gott smör. Lägges upp vackert.
Till detta dricker vi Beaujolais Patriark.
EFTERRÄTT
INKOKTA PÄRON
5 – 6 päron
4 dl vatten
150 gram socker
2,5 dl Château du Levant 2004
Serveras med vispgrädde
Görs å här
Skala päronen
Blanda dessertvinet, socker och vatten
Koka päronen mjuka i lagen
Servera päronhalvor med lag och vispgrädde.
Till detta dricker vi en torr sherry.
AVEC
Svart kaffe, varm konjak och Cigariller till dem som så önskar
YOUTUBE (700) SEVEN HUNDRED
Mina små videofilmer om min Centerpolitik har nu visats 700 ggr på Youtube vilket får anses som mycket bra. Jag konkurrerar väl med andra politiker. I och för sig borde filmerna visats i hundratusen ggr för budskapet är närmast bibliskt.
Lars-Håkan Halldin (C)
Min kommentar
Jag har varnat för detta gång efter gång men Stockholm och partiledningen fnyser. Allt är på rätt väg. Utvecklingen går åt fel håll. Vi måste erkänna vi äger problemet det är vi som skall rycka upp oss. Jag blir bara ledsen. Kom nu inte och säg att vi har 200% av väljarna bakom oss tonen från Stockholm och riksdagsgruppen har varit den.
Jag uppmanar väljarna kryssa sådna som mig vi har ambitionen ta oss ur problemet och återföra Centerpartiet till ett småfolksparti. Våra väljare är de lågavlönade, de arbetslösa, jordbrukare, småföretagare på landsorten och i de små städerna. Vi skall vara deras främsta kamporganisation. Nyliberlismen och högersvängar är inget för oss. Vi är borgerlighetens vänsterparti med fötterna i myllan.
Lars-Håkan Halldin
Partisympatiundersökningen (PSU) :
Partisympatiundersökningen visar att ett riksdagsval i maj skulle ge regeringspartierna (dvs. C+FP+M+KD) 44,2 procent av rösterna. Oppositionen (dvs. S+V+MP) skulle få 50,2 procent.
För regeringspartierna är det en statistiskt säkerställd ökning sedan Partisympatiundersökningen (PSU) i november 2009 och en statistiskt säkerställd minskning från riksdagsvalet 2006. Centerpartiet skulle i maj få 4,6 (±0,4), Folkpartiet 5,8 (±0,4), Moderaterna 29,2 (±0,8) och Kristdemokraterna 4,5 (±0,4).
För oppositionspartierna innebär det ingen statistiskt säkerställd förändring jämfört med PSU i november men en säkerställd ökning jämfört med riksdagsvalet 2006. Socialdemokraterna skulle i maj få 33,8 (±0,9), Vänsterpartiet 5,6 (±0,5) och Miljöpartiet 10,7 (±0,7).
Övriga partier skulle vid val i maj få 5,7 (±0,5) procent av rösterna. Bland övriga partier är Sverigedemokraterna klart störst. Partiet skulle få 3,9 (±0,4) procent av rösterna i maj. I resterande del av gruppen övriga partier dominerar Piratpartiet.
I tabellen nedan redovisas partiskattningar samt förändringsskattningar sedan riksdagsvalet 2006 och partisympatiundersökningen i november 2009. Statistiskt säkerställda förändringar markeras med en stjärna (*). För en mer detaljerad redogörelse av intervallen för både procenttals- och förändringsskattningar se tabell 2 och 3 i det Statistiska meddelandet.
MIN KOMMENTAR
Vad var det jag sa
Jag delar Lonodonekonomernas oro för att Euron inte håller. Kvar i Eurosamarbetet blir Tyskland, Finland, Frankrike, Holland den sk D-markshybriden.
Klipp från Dagens Eko 10 06 07
Den europeiska valutan euron kommer inte att finnas kvar i nuvarande form om fem år. Det tror 25 ledande londonekonomer som den brittiska tidningen Sunday Telegraph talat med. Det är den skuldkris som skakar eurozonen som gör att många ekonomer är skeptiska i frågan om valutans framtid. Av de 25 ekonomerna tror tolv att euron kommer att se annorlunda ut om fem år, främst genom att flera medlemsländer kommer att lämna valutasamarbetet. Åtta av dem tror att euron består, medan fem är osäkra. Bland eurotvivlarna finns exempelvis Bank of Englands förre toppstrateg, Danny Blanchflower - som säger att det är "svårt att se hur euron skulle överleva i sin nuvarande form". Storbritannien står, liksom bland andra Sverige, för närvarande utanför eurosamarbetet.Tvivel om eurons framtid
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|