Alla inlägg under augusti 2009

Av Lars-Håkan Halldin - 22 augusti 2009 11:49


85 procentig tull på skruvar och muttrar från Kina

Jag citerar nedan professor Carl B Hamilton

”EU-kommissionen och majoriteten av EU:s handelministrar anser att Europas konsumenter och andra användare betalar för låga priser på skruvar och muttrar. Priserna måste upp! Annars kunde man tycka att just i en ekonomisk kris borde lägre priser vara särskilt välkomna.


EU-kommissionen föreslog sålunda nyligen att EU med hjälp av handelspolitiken höjer priserna genom att införa särskilda så kallade anti-dumpningstullar på skruvar och muttrar från Kina. Tullen blir upp till 85 procent (normala tullar på industrivaror är 3-6 procent). Skälet? Jo, för att slå vakt om några europeiska skruv-och mutter-tillverkares vinster, som ska drivas upp på EU-konsumenters och användares bekostnad. Importen från Kina pressar nämligen priserna på EU-tillverkade skruvar och muttrar.”   


Man tror inte att det är sant att världens största frihandelsorganisation EU belägger skruvar och muttrar som importeras från Kina med 85 % i tull.

 Finns det inga bromsar, inget omdöme i Bryssel. Tänk om Lissabonfördraget genomförs då har vi majoritetsbeslut vilket innebär att de tokiga länderna kommer genomföra än mer protektionism.


I hägnet av skruv och mutterpolitiken framstår jordbrukspolitiken som sund. Men kan man jävlas med skruv och muttrar  är väl uppfinningsrikedomen i jordbrukspolitiken oändlig.


Detta var inte den organisation jag talade mig varm för när vi blev medlemmar. Det jag trodde på var ett intellektuellt och dynamiskt EU som med sin öppenhet mellan EU-länderna skulle visa den övriga världen hur handel skall gestaltas. Nu är tyvärr EU ett trött middagsätande sällskap som lånar sin kraft till skruv och mutterpolitik.


Inte undra på att Svenska folket tycker EU är skit. Vad gör Reinfeldt åt detta ytterligare en sked nattstånden sorbé


Brännelund - Eksjö

   


Lars Håkan Halldin

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Detta inlägg har jag noterat som god Centerpolitik!








Av Lars-Håkan Halldin - 21 augusti 2009 13:36


Kommentar till I NATT JAG DRÖMDE....
Det låter ju mer naturligt med bilen Billy än bokhyllan Billy.

av Börje den 21 augusti 2009 kl 15:41 - Godkänn - Ta bort

ÄLMHULTA TRABANT

I natt jag drömde att IKEA hade köpt SAAB. Det blev lika naturligt att köpa en SAAB som att ha bokhyllan  Billy i sovrummet. Ja Ingvar Kamprad är väl för klok för att köpa bilfabriker.....men tanken känns lite frustrerande. SAAB skulle med ens bli en bil för vanligt folk. En sak bara den inte kommer i platta paket....


Jag tror IKEA är bättre ägare än "knäckta ägg"


Lars-Håkan

Av Lars-Håkan Halldin - 21 augusti 2009 11:09

 Min kommentar.

Denna artikel visar att människan under hela sin existens påverkat vårt klimat. Nu måste koncentrationen sättas in på att rädda klimatet det innebär att det är tre saker vi skall inrikta oss på


1.  Olja, bensin, diesel skall försvinna ur  energiförsörjningen

2.  Kol borde varit borta för länge sedan

3.  Kolkraftverken skall på sikt läggas ned.

4.  Inte hugga ned regnskogen för att skapa energiplantager utan   återbeskoga.


Diskussionen om kor fiser metan eller rapar metan när de idisslar, koldioxidpåverkan om vi äter kött. Etanol skapar världssvält och likande dumheter skall vi ta bort ur debatten. Det är de recirkulerande bränslena vi behöver.


Vi måste också återbeskoga stora områden både i Europa, Afrika mfl platser


En del i lösningen på koldioxidproblemet ligger i att öka skogsarealen globalt.


Jag betraktar forskningen kring att gräva ned koldioxiden från kolkraftverk som missrikta. Kolkraften skall läggas ned när tid gives.

 Öka jordbruket småjordbruket upp till 10 ha kommer globalt vara den företagargrupp som ger störst bidrag till att skapa ett bättre och uthålligare klimat.

Lars-Håkan Halldin



Klipp ur ATL den 20 aug.

Torsdag 20 augusti 2009

Klimatboven är svedjebruket för tusentals år sedan

Klimatförändringen beror på våra förfäders jordbruksmetoder. Dagens klimatmodeller tar inte hänsyn till det enorma svedjebruket i jordbrukets gryning, menar amerikanska forskare.

Förändringen och ökningen av koldioxidhalterna i atmosfären startade inte på 1800-talet med industrialiseringen, utan började långt tidigare, menar forskare i USA. Våra anfäder brände enorma mängder skog med början för cirka 8000 år sedan, i och med att vi började odla jorden. Och det är detta som är starten på ökningen koldioxidhalten i atmosfären.

Professor emeritus William Ruddiman vid universitetet i Virginia, en av forskarna bakom teorin, hävdar att dagens sex miljarder människor använder 90 procent mindre mark per capita för att odla mat än vad våra förfäder gjorde i civilisationens gryning, skriver tidningen Ny Teknik.

Eftersom världen ännu var så glest befolkad fanns ingen drivkraft att utveckla effektivare odlingsmetoder. I stället brändes stora skogsområden för att ge plats åt odlingsbara ytor, ytor som gav blygsam avkastning.

Det är först nu som skogarna är på väg att återhämta sig i många delar av världen, inklusive nordöstra USA, Europa, Canada, Ryssland och även delar av Kina. Men de positiva effekterna av återhämtningen motverkas av vår storskaliga förbränning av fossila bränslen.

Ruddiman har tidigare fått kritik för teorierna, men han tillbakavisar kritiken och hävdar att klimatmodeller som görs idag utgår från att jorden brukades lika som idag även för tusentals år sedan. Så var inte fallet, menar Ruddiman, och stöder sig på studier gjorda av antropologer och arkeologer. Det var först när befolkningen växte som vi människor började utveckla metoder att utvinna mer föda per ytenhet, och detta måste klimatmodellerna ta hänsyn till anser Ruddiman.


Härje Rolfsson
Av Lars-Håkan Halldin - 20 augusti 2009 11:37

 Gårdsvin landsbygds- och kulturell utveckling


Kommentarer

Kommentar till Gårdsvin inte bra enligt FP och KD?
Huvudfrågan i fallet om gårdsförsäljning handlar dock inte om jordbrukspolitik utan om folkhälsopolitik. Ett fåtal producenter skulle så klart gynnas av tillåten gårdsförsäljning, men totalt sett är detta knappast någon avgörande fråga för landsbygden och lantbrukets överlevnad.

Det intressanta är istället att gårdsförsäljning går tvärtemot grunden för svensk alkoholpolitik. Svensk alkoholpolitik bygger på begränsad tillgänglighet genom monopol som håller vinstintressen borta från detaljhandel av alkohol, eftersom en sådan politik minimerar skadorna till följd av alkohol. Tillåten gårdsförsäljning går tvärtemot detta.

Dessutom riskerar ett tillåtande av gårdsförsäljning att öppna för ett ifrågasättande av alkoholmonopolets förenlighet med EG-rätt, eftersom man då kan se det som att Sverige favoritiserar inhemska produkter och detta är inte tillåtet. Vill vi verkligen riskerar alkoholmonopolet för att tillåta gårdsförsäljning? Jag tycker folkhälsan väger tyngre än ett fåtal producenters vinstintresse.

av Niklas 2009-09-01 16:51 - IP: 213.112.238.199

Kära folkparti ni sålde Europas främsta drogfabrik Vin & Sprit till utländska spritbaroner. Kom inte med moralkakor. Ni har gjort nykterheten mest skada av alla genom detta förfarnade. Det var djupt skamligt och ett brott mot den Svenska folknykterheten.


Om kanske femtio gårdar i Sverige får försäljningstillstånd av egna viner samt generallt utskäkningstillstånd  är kulturellt utvecklande. Tillståndsgivningen skall ske inom ramen för Systembolagets Monopol.


Nej Niklas din upprördhet annimerar från att det är bönder och folk på landsbygden som vill utveckla sin bygd det tycker du inte om


Lars-Håkan



Klipp ur Smålandsbygdens Tidning den 28 aug

Klipp ur Jönköpingsposten den 25 aug

Klipp ur Värnamo Nyheter den 20 aug

Klipp ur Jönköping NU den 19 aug

Klipp ur Höglandet NU den 19 aug

Klipp ur Finnveden NU den 19 aug

Klipp ur Höglandsnytt 18 aug


Gårdsvin inte bra enligt FP och KD?

Regeringen har internt diskuterat om man skall tillåta provsmakning och försäljning av gårdsvin på de lantgårdar som producerar eget vin. Svaret blev nej med Folkpartiet och KD i spetsen. De gamla förmyndarpartierna.

Jag anklagar den jordbrukspolitiske skojaren Marit Paulsen för detta. Hade hon visat samma energi i denna fråga som hon gjorde under EU-valkampanjen kunde hon fått sitt parti att vända. Det gjorde hon nu inte utan hon gal med i samma tonart som folkpartiet i regeringskretsen.


Folkpartiet och fru Paulsen står för en jordbrukspolitik som har sin spets riktad mot bönderna. Folkpartiet har under historiens gång varit det mest jordbruksfientliga partiet. Det har sitt ursprung i att bönderna av tradition organiserat sig i kollektiva företag och föreningar vilket inte gillats av folkpartiet. Man har betraktat bönderna som kusinerna från landet som inget begriper.


Inte minst under 1980-talet under den berömda avregleringen av jordbruket gick folkpartiet i spetsen för detta. Man ville vara den bäste och störste avregleraren. Man sa sig vara konsumenternas vän. Vi ser resultatet idag: olika konkurrensvillkor. Det som är förbjudet i Sverige är tillåtit i Finland. Sveriges ostkaka och glass görs på finska burhönsägg.


Folkpartiet funderar inte över vilka etiska skojare man är. Provning av vin och gårdsförsäljning är tillåtet i hela EU men inte Sverige. Samma sak med diverse produktionsmetoder av fläsk, grönsaker, mjölk mm, det som är förbjudit i Sverige importerar vi. Vi får inte bara sämre produkter, vi slår sönder en hel näring. Den brett leende folkpartiledaren slår sig på knäna och tycker detta är bra.


Att få arrangera provsmakning och försäljning av gårdsvin med ett enkelt svenskt tillstånd torde inte varit någon stor uppoffring för KD och FP men förmyndarementaliteten och nålstickspolitiken mot lantbruket fortsätter. .


Vi kan skatta oss lyckliga idag att vi tillhör EU och att majoriteten av EU länderna vill ha en avreglering inom ramen för lika konkurrensvillkor och att det sker genom ett förnyat WTO-avtal. Det är i den intellektuella kretsen centerns jordbrukspolitik bör finnas och där skall Eskil Erlandsson hämta sina argument, inte vara i dåligt sällskap med sådana som den jordbrukspolitiske skojaren Marit Paulsen. Vi på landsbygden tål inte så många nålstick till förrän problemen blir en regeringskonflikt. Jag bara erinrar om pensionsorättvisan och jobbskatteavdrag.



LARS-HÅKAN HALLDIN

Brännelund, Eksjö


Av: Redaktionen

Publicerad: 2009-08-18 14:09:21


Av Lars-Håkan Halldin - 18 augusti 2009 10:20


Min kommentar


Lars Göran jag är uppfödd i en familj med polioskador. En rullstolsbunden kallades då invalid. Alla hjälpmedel fick man skapa själv eller tigga och be om. Jag brukar säga på följande sätt när du burit din egen far på dina armar då vet du vad tillgänglighet och solidaritet är för något. Dagens osnutna politiker har ingen kunskap om detta men värre de bryr sig inte heller.



Brev från en av mina väljare


Hej!
 
Vid nästa års riksdagsval kommer pensionärerna vara betydelsefulla väljare. De är beroende av tillgänglighet. Samtidigt finns det över en miljon funktionsnedsatta individer i Sverige som är beroende av en god tillgänglig miljö. Utöver dem underlättar en god tillgänglighet även för barnfamiljer med barnvagn att ta sig fram. Antalet intresserade av tillgänglighet är så många att de kan fälla en regering. Den politiker som idag tänker på tillgänglighet vinner valet 2010!
Och jag kan hjälpa till.
 
Vi har nyligen haft ett val till europaparlamentet och Sveriges riksdagsval är nästa år. Personligen är jag övertygad om att tillgänglighetsfrågor blir en viktig valfråga 2010. Den svenska befolkningen blir allt äldre, fler och fler använder exempelvis rullator, hör dåligt eller ser dåligt. Allt fler personer kommer att kräva tillgänglighet i framtiden. Nu när alla 40-talister går i pension vill de leva i gästvänliga (tillgängliga) kommuner, bo i tillgängliga fastigheter och handla av köpmän som har tillgängliga lokaler. Den kommun som inte gör sina allmäna platser och offentliga lokaler tillgängliga för alla kommer förlora kommunmedborgare då många flyttar till en attraktiv miljö. Den fastighetsägaren som inte erbjuder ett boende åt alla missar hyresgäster. De köpmän som på grund av otillgänglighet inte kan släppa in en pensionär i sin butik förlorar kunder, får mindre inkomst, blir inte lika konkurrenskraftig. Den kommun, den fastighetsägare, den företagare och den politiker som däremot tänker på tillgänglighet kommer om några år ligga hästlängder före alla andra i konkurrenskraft.
 
Tillgänglighetsfrågor är superheta just nu. Sveriges nationella plan för handikappolitiken går ut den sista december 2010. Ingen kommer att hinna uppnå planens mål, som fastslogs i maj år 2000, och frågan är nu om de nationella målen ska förlängas eller om hela planen ska skrivas om. Vilket politiskt parti får arbeta med det den första januari 2011? EU-direktiven blir allt strängare när det gäller tillgänglighetsfrågor, FN-regler är rykande aktuellt eftersom Sverige nyligen antog de senaste FN-föreskrifterna kring mänskliga rättigheter för personer med en funktionsnedsättning. Norge införde en ny lag från och med första januari 2009 som förbjuder otillgänglighet, och i Sverige utreder man just nu om dessa diskrimineringslagar ska införas även här. Det riksdagsparti som nu börjar "marknadsföra" frågor som berör pensionärer, barnfamiljer och funktionsnedsatta utifrån ett tillgänglighetsperspektiv vinner valet.

  
Tillgänglighet- och bemötandefrågor är superheta just nu. Regeringen diskuterar om tillgängligheten ska införas i dagens diskrimineringslagar. Jag förklarar vad som händer då, om/när jag kan stämma en fastighetsägare (en kommun) och få ekonomisk ersättning för diskriminering. I dag kan en mörkhyad person stämma en krog som utestänger honom på grund av hudfärg. Det är olagligt att göra så. Om det däremot sitter en trapp utan ramp utanför krogens entré som utestänger mig från att komma in så händer ingenting. Så får man göra i dag, men kanske inte om några år. Vad händer om/när även det blir olagligt? Jag har svaret! Det står i lagar, regler och handlingsplaner att alla enkelt avhjälpta hinder ska vara borta innan utgången av 2010. Frågan är om krogens trappor utanför entrén räknas som ett enkelt avhjälpta hinder? Kommer man att lyckas få bort alla enkelt avhjälpta hinder i din kommun? Vad händer den första januari 2011 om man inte lyckas? Och vad ÄR egentligen ett enkelt avhjälpt hinder? Jag har svaren... och försöker även svara på frågan. Kan man göra allt tillgängligt för alla? I ett långt "reklam-brev" förklarar jag mer djupgående om vad jag pratar om, där presenterar jag mig själv också mer. Om du är nyfiken och vill veta mer så sänder jag dig mitt mer ingående beskrivande brev.
 
Här kommer en kort "reklam-text" där jag försöker sammanfatta vad det är jag gör:
Lars-Göran Wadén är en 37-årig rullstolsburen man från Gävle. 2003 debuterade han som författare till boken "Livet rullar vidare" och har sedan dess rest runt i hela landet och föreläst om tillgänglighet- och bemötandefrågor. Han berättar om sitt liv och hur han ser på omvärlden ur sin rullstols perspektiv. På ett annorlunda, och oftast humoristiskt, sätt vänder han ut och in på olika begrepp. Vad är egentligen ett enkelt avhjälpt hinder och går det verkligen att göra allt tillgängligt för alla när en synskadad med ledarhund inte kan vara i samma rum som en pälsallergiker? Han går bokstavligen ut i krig mot samhällets alla orättvisor mellan dem som rullar och dem som går. I föreläsningen, som går i gränslandet av att vara teater, gör han allt från att bildligt argt kasta en hel del gatsten till att framföra en sockersöt kärleksförklaring med hjälp av godis.
 

Hälsningar
Lars-Göran Wadén

Av Lars-Håkan Halldin - 14 augusti 2009 21:25

 Hon saknar all trovärdighet



Klipp ur LAND LANBRUK den 14 aug.


 Hon har ingen trovärdighet

Marit Paulsen byggde en stor del av sin
valrörelse på att avskaffa EUs jordbrukspolitik,
ett agerande som saknar verklighetsförankring.
Jordbrukspolitiken är en viktig del av
det samlade EU och det är få stater som
vill avskaffa den. Sverige har kommit i
dåligt sällskap som sällat sig till gruppen
avreglerare utan insikt. Där är jag djupt
kritisk till min egen jordbruksminister.
Som EU och världen nu ser ut ska vi
vara glada om vi kan stoppa ytterligare
protektionism. Den framkomliga vägen
för en avreglering följer sex huvudlinjer:
✔ För de första: Solidariska minskningar
av tullar, inre stöd och gränsskydd
med mera via WTO-förhandlingarna
där det handlar om procentuella
nedskärningar med omkring 20 procent
på varje område. Förutsättningarna för
att komma överens i WTO har de senaste
åren varit små och de protektionistiska
krafterna har flyttat fram sina positioner.
✔ Den andra huvudlinjen är att omvandla
gårdsstöd till landsbygdsstöd och
den vägen har hittills fungerat rätt väl.
✔ Den tredje linjen är att ensidigt
minska värdet i de politiskt beslutade
inlösenspriserna. Denna väg har hittills
visat sig knagglig att komma fram på.
✔ Den fjärde linjen är att minska eller
ta bort stöd till stötande produktion som
alkohol och tobak. Den avregleringen
fungerar sådär.
✔ Den femte huvudlinjen är att minska
huvudtiteln för jordbruk där inflationen
gör grundjobbet.
✔ Den sjätte linjen heter produktionsbalans
vilket innebär att marknaden
sätter priset jordbrukets råvaror och i
slutändan är det konsumenten som bestämmer.
Lyckas man åstadkomma detta
kommer bara gårdsstöden att finnas
kvar och de kommer att trappas ned successivt.
Även gränsskydd och tullar trappas
av genom denna väg då marknaden
bestämmer priset.
Jag kan dela fru Paulsens uppfattning
att om all åkermark vore ekologisk
skulle svälten öka i världen då mycket
produktion skulle falla bort. Men till
skillnad från Marit Paulsen tycker jag att
konsumenten ska bestämma över produktionen.
Låt oss frimodigt producera
så mycket ekologiskt som konsumenter
med köpkraft vill ha.
Hennes utfall mot att förbjuda tillverkning
av bilbränslen av spannmål ter
sig närmast patetiskt. Energiutbytet av
spannmål som jäses till etanol är högre
än från ekologisk odling. Dranken gör
att energiförlusterna blir marginella.
Nu har man fört in biogas som någon
form av Columbi ägg för att skapa förnybar
energi. Jag vill erinra om att djurgödsel,
matavfall, människogödsel med
mera tar sin början på åkern.
Den bästa vägen mot avreglering går
via konsumentvalet och samt råvarupriser
som är högre än dem som har beslutats
politiskt i EU eller andra mellanstatliga
organisationer. Vägen fram heter konsumentmakt.
Avreglerare av typen Marit
Paulsen och vår egen regering leder bara
till förbud och nya regleringar som varken
gagnar bonde eller konsument.
Min slutsats: De förnuftiga krafterna
släpper ut luften ur fru Paulsens valballonger.
Elda upp dem i närmaste energiverk.
Där gör de sig bäst.
Lars-Håkan Halldin
Brännelund, Eksjö

Av Lars-Håkan Halldin - 14 augusti 2009 18:40

Inför en Ekonomisk garanti för de som har A-kassa och jobbgaranti?


Pressklipp

Klipp ur expressen den 14 aug

Klipp ur Smålandsbygdens Tidning 14 aug. 

Klipp ur Höglandet Nu 12 aug

Klipp ur Jönköping.NU 12 augusti 

Klipp ur Smålandstidningen den 10 augusti

Klipp ur Höglandsnytt 10 augusti







Inför en Ekonomisk garanti för de som har A-kassa

”Inga pengar från a-kassan har kommit den här månaden heller. Hur ska jag göra med räkningarna? Hyran, telefonen och elen måste betalas. Jag har ringt och bett om anstånd, men nu börjar de som jag är skyldig pengar att tröttna på mig rejält. Att komma fram till a-kassan tar också tid och kraft. Jag känner mig som att mitt människovärde är borta. O herre gud, imorgon stänger de av telefonen. Och betalar jag inte hyran inom en vecka, hamnar jag som kund hos Kronofogden.

Sedan blir det problem med att öppna telefonen. Och hur ska jag få en ny lägenhet (svårt när man har betalningsanmärkningar)? Elbolaget är nog det minsta problemet, tror jag åtminstone.

Det blir inte lättare att få nytt jobb, vem vill anställa någon som är i   ”Kronis ” klor?

Jag har hamnat i ond cirkel – det är jag som får betala priset. ”

Den här berättelsen kommer ifrån en ung tjej på 30-år. Jag har lovat att inte säga hennes namn. Men däremot kan jag berätta att hennes situation inte är unik, allt fler drabbas av detta.

Får man inte ut sin lön, har man inga maktmedel att ta till. Kommer inte a-kassan i tid, är risken stor att man hamnar med svansen i rävsaxen och får problem att ta sig ur situationen.

Problemen blir inte mindre av att skatten höjs när man blir arbetslös. Jobbskatteavdraget slår mot dem som ligger ner. Detta avdrag måste förändras.

Vi måste initialt införa förbud mot betalningsanmärkningar, utmätningar och vräkningar så länge som A-kassa och sjukkassa inte fungerar tillfredställande. Utbetalningarna ska komma i rätt tid.

Ersättningen från A-kassan är konsumtionsutrymme och avgifter som jag avstått under yrkesaktiv tid. Det är den försäkrades pengar. Denna oordning i Sverige måste rättas till så att vi får ordning och reda även för de som är på väg in i a-kassans värld.

Jag föreslår att riksdagen beslutar att personer som inte fått sina pengar från a-kassan inom en månad, erhåller ett skadestånd skattefritt på 10 000: -, att utbetalas inom 10-dagar senast efter att denna tidpunkt inträffat.  En lämplig lagstiftning måste göras för detta. Hur den ska utformas lägger jag mig inte i just nu; det har vi den juridiska expertisen till att framlägga förslag på. 

Riksdagen måste ställa hårda krav på a-kassorna, så att hög service ska råda.

Brännelund - Eksjö dag som ovan

Lars Håkan Halldin

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 
Av Lars-Håkan Halldin - 13 augusti 2009 17:20

 Min kommentar

 Bra förslag inga mer jobbskatteavdrag. Ligg lågt med höjda banavgifter. kanske ekonomiskt nödvändigt men politiskt fel.


Lars-Håkan Halldin


Riksdagsman Annie Johanssons (C) kommentar till Centerns budgetprioriteringar

För Centerpartiets sida är det tre prioriterade områden: Ungdomar, Företagare, Pensionärer. Lite mer utvecklat fler utbildningdplatser, LAS, höjda studiemedel och fribelopp, sänkta arbetsgivaravgifter och att sänkt skatt hos landets fattigaste pensionärer går före ytterligare sänkt skatt hos övriga inkomstgrupper.


Maud Olofsson

Sänk arbetsgivaravgiften och höj studiemedlen

Jobben är den viktigaste prioritering inför de kommande budgetförhandlingarna. Det sa Centerpartiets partiledare Maud Olofsson på en presskonferens där partiets budgetprioriteringar inför hösten presenterades.

av emma.eriksson 13 augusti, 2009

 

Olofsson lyfte fram två huvudområden för partiet i de kommande förhandlingarna. Dels vill Centerpartiet ge bättre villkor för företagen och sänkta kostnader för att anställa, dels vill partiet se fler åtgärder för att minska ungdomsarbetslösheten.  

- Centerpartiet vill gå vidare med den generella sänkningen av arbetsgivaravgiften med ytterligare en procent. Det är bra för landets företagande och tryggar välfärden i kommunerna, sa Maud Olofsson.   En sänkning av arbetsgivaravgifterna med en procent skulle innebär ett totalt utfall för kommunsektorn på ytterligare 3 miljarder.  

- Det är skulle ge bättre förutsättningar för många kommuner att behålla sin personal. Det tryggar välfärden för alla, inte minst pensionärerna. Det här är rätt åtgärd i rätt tid, sa Maud Olofsson.  

På pressträffen lyfte Maud Olofsson även fram en rad andra prioteringar inför budgetförhandlingar, däribland slopad åldersgräns för starta-eget-bidrag, fler utbildningsplatser i såväl yrkeshögskola som högskola, kortare handläggningstider i jobbgarantin för unga samt höjda studiemedel och höjt fribelopp.


 - Vi vill se en kännbar höjning av studiemedlen. Det skulle ge fler unga möjlighet att utbilda sig men också öka möjligheten för de som redan är etablerade på arbetsmarknaden att vidareutbilda sig, sa Maud Olofsson.


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards